Українська кулінарна блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати запечений гарбуз із солоною начинкою, щоб він був максимально смачним, ніжним та поживним.
Для приготування фаршированого гарбуза нам знадобляться такі інгредієнти:
- гарбуз середнього розміру - 1 шт. (блогерка використала сорт хокайдо)
- картопля - 2 шт.
- мʼясо (на ваш смак) ~ 200 г
- перець солодкий - 1 шт.
- перець гострий - за смаком
- морква - 2 шт.
- цибуля - 1 шт.
- вершкове масло або олія (для засмажки і змащення гарбуза)
- гриби ~ 100 г
- сіль та улюблені спеції
- сир - за бажанням
Гарбуз миємо, зрізаємо з нього "шапочку", як на відео, та видаляємо нутрощі з кісточками. Шапочку поки відкладаємо, її також будемо запікати.
Цибулю нарізаємо кубиками, моркву – кільцями чи півкільцями, а картоплю, мʼясо, перець та гриби – на невеликі шматочки.
На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо цибулю та моркву до золотистості. Слідом додаємо нарізане мʼясо, картоплю та перець. Додаємо сіль і спеції за смаком та продовжуємо обсмажувати начинку. У кінці приготування додаємо гриби та смажимо майже до їх готовності.
Духовку попередньо розігріваємо до 200 градусів. Гарбуз усередині змащуємо вершковим маслом, викладаємо начинку, накриваємо шапочкою та відпраляємо в розігріту духовку приблизно на одну годину.
У кінці знімаємо шапочку, посипаємо начинку тертим сиром, знову накриваємо та відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.