Чудова ідея для осінньої вечері: рецепт фаршированого гарбуза з мʼясом і овочами
Чудова ідея для осінньої вечері: рецепт фаршированого гарбуза з мʼясом і овочами

Чудова ідея для осінньої вечері: рецепт фаршированого гарбуза з мʼясом і овочами

Українська кулінарна блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати запечений гарбуз із солоною начинкою, щоб він був максимально смачним, ніжним та поживним.

Для приготування фаршированого гарбуза нам знадобляться такі інгредієнти:

  • гарбуз середнього розміру - 1 шт. (блогерка використала сорт хокайдо)
  • картопля - 2 шт.
  • мʼясо (на ваш смак) ~ 200 г
  • перець солодкий - 1 шт.
  • перець гострий - за смаком
  • морква - 2 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • вершкове масло або олія (для засмажки і змащення гарбуза)
  • гриби ~ 100 г
  • сіль та улюблені спеції
  • сир - за бажанням

Гарбуз миємо, зрізаємо з нього "шапочку", як на відео, та видаляємо нутрощі з кісточками. Шапочку поки відкладаємо, її також будемо запікати.

Цибулю нарізаємо кубиками, моркву – кільцями чи півкільцями, а картоплю, мʼясо, перець та гриби – на невеликі шматочки.

На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо цибулю та моркву до золотистості. Слідом додаємо нарізане мʼясо, картоплю та перець. Додаємо сіль і спеції за смаком та продовжуємо обсмажувати начинку. У кінці приготування додаємо гриби та смажимо майже до їх готовності.

Духовку попередньо розігріваємо до 200 градусів. Гарбуз усередині змащуємо вершковим маслом, викладаємо начинку, накриваємо шапочкою та відпраляємо в розігріту духовку приблизно на одну годину.

У кінці знімаємо шапочку, посипаємо начинку тертим сиром, знову накриваємо та відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader