Байден: Україна переможе, США будуть поруч
Байден: Україна переможе, США будуть поруч

Байден: Україна переможе, США будуть поруч

29 вересня 2024 року президент США Джо Байден опублікував допис у Twitter (X): "Україна переможе у цій війні. І Сполучені Штати продовжуватимуть стояти поруч з ними на кожному кроці".

Разом із твітом Байден оприлюднив відео про візит Володимира Зеленського до Вашингтона.

Президент України Володимир Зеленський представив план перемоги не лише президенту США Джо Байдену, а й лідерам країн G7, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону "Єдині новини". За його словами, Зеленський розкрив деякі деталі плану лідерам G7, хоча, можливо, не так детально, як Байдену.

Єрмак наголосив на важливості того, що план було представлено особисто обом потенційним кандидатам у президенти США - Камалі Гарріс і Дональду Трампу, а також Конгресу США. Речник президента України Сергій Никифоров заявив, що союзники прийняли український план перемоги "конструктивно та з великою зацікавленістю".

Тим часом аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) відзначають, що західна зброя дальньої дії викликає серйозне занепокоєння у російської влади. За даними ISW, Росія намагається переконати західні країни не дозволяти Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по російській території.

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі заявив, що очікує на ухвалення рішення щодо зняття обмежень з України для ударів по Росії до початку зими.

У своєму вечірньому зверненні 28 вересня 2024 року Зеленський повідомив про отримання найбільшого за весь час пакету підтримки від США на суму майже 8 мільярдів доларів. Цей пакет включає зброю для фронту, системи протиповітряної оборони для українських міст та розширення тренувальної місії для пілотів F-16.

Важливим результатом візиту стало продовження комплексу безпекових угод - декларація G7+ щодо відбудови України. За словами Президента, це чіткий сигнал, що разом із союзниками Україна відновить нормальне життя після війни. Більше 30 країн вже приєдналися до цієї ініціативи.

Президент України наголосив на важливості єдності союзників та світу для зупинення російської агресії та гарантування справедливого миру.

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader