Білий дім пригрозив наслідками за напад Ірану на Ізраїль
Білий дім пригрозив наслідками за напад Ірану на Ізраїль

Білий дім пригрозив наслідками за напад Ірану на Ізраїль

Тегеран зіткнеться з серйозними наслідками за масштабну ракетну атаку на Ізраїль. Про це заявив радник з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє The Washington Post.

За словами Саллівана, шквал з майже 200 балістичних ракет, випущених по Ізраїлю став «значною ескалацією». 

Як зазначив посадовець, президент США Джо Байден уважно стежить за розвитком подій, оскільки ескалація загрожує підірвати одну з головних зовнішньополітичних цілей американського президента. Йдеться про запобігання тотальній війні на Близькому Сході.

«Зараз ми збираємося розглянути, якими будуть наступні кроки, щоб забезпечити в першу чергу американські інтереси, а потім максимально сприяти стабільності в міру того, як ми будемо рухатися вперед», – сказав Салліван.

Радник з національної безпеки відмовився розповісти, які наслідки очікують Іран за напад на Ізраїль.

«Ми чітко дали зрозуміти, що будуть наслідки, серйозні наслідки. Ми будемо працювати з Ізраїлем над тим, щоб це стало реальністю», – додав він.

Як повідомлялося, Ізраїль направив Ірану «прозорі попередження» про намір відповісти на будь-який обстріл своєї території та прямо вдарити по ядерних чи нафтових об'єктах.

До слова, у ніч проти 2 жовтня Армія оборони Ізраїлю ЦАХАЛ здійснювали авіаудари по об'єктах «Хезболли» в південних передмістях Бейрута. Це сталося у відповідь на ракетну атаку Ірану на Ізраїль. 

Джерело матеріала
loader
loader