Як приготувати ідеальний рис: рецепт від азіатських бабусь
Як приготувати ідеальний рис: рецепт від азіатських бабусь

Як приготувати ідеальний рис: рецепт від азіатських бабусь

Шеф-кухар показав техніку, як правильно варити рис.

Енді Хернден, шеф-кухар із Нової Зеландії, який отримав освіту Michelin, нещодавно поділився технікою, яка десятиліттями використовувалася азіатськими бабусями. Завдяки цій технології рис матиме абсолютно інший вигляд та смак.

На своєму каналі у YouTube він розповів своїм п’яти мільйонам підписників про старий метод кукурудзи в рисі, яку ще в давнину використовували для рису азіатські бабусі, передає Mirror.

"Перший крок - промийте рис тричі, поки вода не стане майже прозорою. Далі - налийте достатньо води до першої кісточки пальця, коли кінчик вашого пальця торкається верхньої частини рису", - пояснив кухар.

Також він додав, що можна кинути його в рисоварку або каструлю на плиті, якщо у вас немає такого. Відомий кухар розповів також про "метод кісточок" для вимірювання води під час варіння рису. Відомо, що це є традиційною технікою, яка широко використовується в різних культурах, зокрема в багатьох країнах Азії.

Це допомагає підтримувати постійне співвідношення води та рису незалежно від кількості вареного рису. Коли ви кладете палець на рис і доливаєте воду, доки вона не досягне першої кісточки, зазвичай ви отримуєте потрібну кількість води, щоб рис правильно зварився. Це пояснюється тим, що висота від поверхні рису до першої кісточки приблизно пропорційна глибині рису внизу, зберігаючи збалансоване співвідношення.

Більшість сортів рису вбирають воду і розширюються приблизно однаково. Метод кісточки додає достатньо води, щоб рис мав достатню кількість вологи для поглинання та розширення під час варіння, в результаті чого рис добре зварений.

Людям подобається цей лайфхак, оскільки він працює з різними розмірами та формами горщиків, що робить його зручним і універсальним підходом для домашніх кухарів.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader
loader