Видання «The Village Україна» змінило назву на «Віледж» та оновило дизайн сайту
Видання «The Village Україна» змінило назву на «Віледж» та оновило дизайн сайту

Видання «The Village Україна» змінило назву на «Віледж» та оновило дизайн сайту

У межах ребрендингу створили нові логотипи, складені з рукописних літер, оновили головну стрічку сайту, розробили новий штрифт та ілюстрації.

Видання «The Village Україна» зробило ребрендинг, оновивши дизайн сайту та назву. Відтепер назва медіа — «Віледж» або Village. Про це редакція оголосила на сайті.  

«"Київ — великий віледж", — жартували ми, натякаючи на зміни. Старий мем із редакційних чатів стає основою наших змін. Міське видання — це портрет міста. Яким воно є і яким ми хочемо його бачити. Місто змінюється. Сім років тому, у переддень запуску, ми шукали теми для перших публікацій у кав’ярні біля офісу. Там обговорювали, куди піти вчитися на копірайтера, і не були певні, чи пора вже йти до терапевта.

Зараз головна тема в цій кав’ярні — як закрити збір на ПНБ і у якому підрозділі краще БЗВП. Місто змінилося. Тисячі логотипів замість одного нагадуватимуть, що кожного ранку ми живемо в новій реальності», — йдеться в повідомленні. 

Над оновленням дизайну сайту працював артдиректор студії Good News Сергій Родіонов. За його словами, команда відштовхувалася від принципів адаптації дизайну під різні канали й дисплеї, щоб читати та ділитися матеріалами було ще зручніше.

Так, у межах ребрендингу створили тисячі нових логотипів, замість одного, які складені з рукописних літер і працюють у будь-якій комбінації. Видання також оновило головну стрічку сайту, що працює тепер як нескінченний потік публікацій.

Новий шрифт для видання створив автор українських шрифтів e-Ukraine, KyivType, UAF Sans Дмитро Растворцев. Рукописне накреслення пов'язує шрифт заголовків із логотипом. У «Віледжі» зауважили, що літери мають сприйматися, ніби намальовані нашвидкуруч на серветці.

В основі нового шрифту — супергарнітура KyivType, що, за словами Растворцева, цитує класиків українського шрифтарства Георгія Нарбута, Василя Хоменка, Мирона Левицького.

«Нові шрифти, що базуються на широковідомому в Україні Kyiv Type, більш універсалізовані за прототип. Village Type говорить про Київ, Україну, світ. Логічно наголошуючи суб'єктивну редакційну думку. Hello Village World!», — зазначив Дмитро Растворцев.

Видання «The Village Україна» змінило назву на «Віледж» та оновило дизайн сайту - Фото 1

Окрім цього, ілюстрації для оновленого стилю «Віледжа» розробляла Ліза Санчез, яка працювала з Planeta Kino, Megogo, Better Me, «Промприладом» та шкільним застосунком «Мрія». 

«Мене дуже привабила ідея трансформації одного з моїх улюблених видань, яке, здається, потребувало нового подиху. Це сміливий і наснажливий крок. І я дуже пишаюся, що до цього оновлення долучилися талановиті українські дизайнери й ілюстратори. Головними критеріями під час створення ілюстрацій були візуальна легкість, зрозумілість і людяність. Іноді трохи наївні та грайливі, ці ілюстрації будуть резонувати як зі старою, так і новою аудиторією "Віледжа"», — прокоментувала ілюстраторка.

Видання «The Village Україна» змінило назву на «Віледж» та оновило дизайн сайту - Фото 2

У червні 2022 року видавець і співзасновник «Віледжа» Андрій Баштовий тимчасово залишив посаду головного редактора видання через мобілізацію в Збройні сили України. Після мобілізації за розподілом він потрапив до Десантно-штурмових військ. 13 січня 2023-го президент Володимир Зеленський нагородив військового орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за участь у визволенні Ізюма.

З 1 березня 2024 року виконувачкою обов’язків головної редакторки видання стала Ірина Виговська. Її попередник Ярослав Друзюк залишив посаду головного редактора, яку обіймав з червня 2022-го.

Фото: «Віледж»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader