Від жовтизни не залишиться й сліду: як відбілити тюль копійчаними засобами
Від жовтизни не залишиться й сліду: як відбілити тюль копійчаними засобами

Від жовтизни не залишиться й сліду: як відбілити тюль копійчаними засобами

Тюль можна чудово відбілити в домашніх умовах, тож після першого прання він стане як новий, пишуть Поради 24. Проблему зможуть вирішити перевірені засоби, які коштують копійки, але перевершать всі сподівання.

Кухонна сіль

Сіль здатна повернути тюлю білий колір. Для цього у відрі треба розчинити пів склянки солі та прального порошку. Замочіть тюль на 20 хвилин, тоді дайте йому стекти й виперіть в пральній машинці в делікатному режимі.

Перекис водню і нашатирний спирт

У глибоку ємність налийте воду температурою 60 градусів тепла. Більша температура може пошкодити матеріал. У тазик додайте 3 столові ложки перекису водню та 1 столову ложку нашатирного спирту. Тюль залишіть у воді на 30 хвилин, а далі виперіть у пральній машинці з порошком.

Лайфхаки, які допоможуть зробити тюль білосніжним
Лайфхаки, які допоможуть зробити тюль білосніжним / Фото Pexels

Сода

У тазик налийте теплу воду та розведіть в ній 50 грамів порошку та 2 столові ложки соди. У цьому розчині тюль має постояти 30 хвилин, а після замочування його треба випрати.

Лимонна кислота

Щоб відбілити тюль лимонною кислотою, вам знадобиться 2 пакетики засобу, які треба розчинити у воді та замочити виріб на 2 години, а далі випрати. Експерти кажуть, що після лимонної кислоти тюль стане надзвичайно білосніжним.

Борна кислота

Рідина ідеально підійде для тюлю, який сильно пожовкнув. Візьміть 60 міліграмів борної кислоти та розведіть в 10 літрах теплої води. Тюль треба замочити на 2 години, а потім прополоскати в чистій воді, дати висохнути, попрасувати й повісити на карниз.

Джерело матеріала
loader
loader