Столтенберг найбільше шкодує, що Україні набагато раніше не почали допомагати зброєю
Столтенберг найбільше шкодує, що Україні набагато раніше не почали допомагати зброєю

Столтенберг найбільше шкодує, що Україні набагато раніше не почали допомагати зброєю

Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що найбільше шкодує про те, що Україні не почали набагато раніше допомагати зброєю.

Про це він розповів у великому інтерв’ю Financial Times, передає Укрінформ.

«Якщо щось є, про що я певною мірою шкодую і бачу набагато чіткіше зараз, так це те, що ми повинні були надати Україні набагато більше військової підтримки набагато раніше. Я думаю, ми всі повинні визнати, що ми повинні були дати їм більше зброї перед вторгненням (Росії – ред.). І ми повинні були дати їм більш досконалу зброю, швидше, після вторгнення. Я беру свою частину відповідальності за це», - сказав Столтенберг.

За його словами, відправка Україні летальної зброї викликала велику дискусію в НАТО.

«Більшість союзників були проти цього перед вторгненням ...вони дуже боялися наслідків. Я пишаюся тим, що ми зробили, але це було б великою перевагою, якби це почалося раніше. Можливо, це могло навіть запобігти вторгненню або, принаймні, значно ускладнило Росії робити те, що вони зробили», - додав вже колишній генсек НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 1 жовтня, у Брюсселі відбулося засідання Північноатлантичної ради, присвячене церемонії передачі повноважень генерального секретаря Альянсу від Єнса Столтенберга колишньому прем’єр-міністру Нідерландів Марку Рютте. Столтенберг, який обіймав цю посаду з 2014 року, заявив, що за цей час союзники пройшли «дійсно історичний шлях».

Президент Володимир Зеленський подякував Єнсу Столтенбергуза підтримку України протягом усього його перебування на посаді генерального секретаря НАТО.

Теги за темою
війна Зброя
Джерело матеріала
loader
loader