Не тільки зелень: які овочі посадити восени на підвіконні, щоб отримати гарний урожай узимку
Не тільки зелень: які овочі посадити восени на підвіконні, щоб отримати гарний урожай узимку

Не тільки зелень: які овочі посадити восени на підвіконні, щоб отримати гарний урожай узимку

До холодної пори року залишилося не так багато часу, тому ви можете висадити овочі на підвіконні, щоб взимку насолоджуватися свіжими овочами.

Серед перших кандидатів, які можна посадити на підвіконні, є огірки. Висаджуйте гібридні сорти, адаптовані для домашніх умов. Замочивши насіння перед посадкою, ви пришвидшите проростання. Зберігайте температуру на рівні +20 до +24 градусів та забезпечте рослинам регулярне підживлення.

Наступний кандидат — помідори Черрі. Карликові сорти ідеально підходять для домашнього вирощування. Проростіть насіння, а через місяць пересадіть розсаду у горщики об’ємом 3-5 літрів. Поливайте двічі на тиждень та не забувайте про запилення, якщо це потрібно.

Солодкий перець також буде радувати вас взимку. Виберіть ранньостиглі самозапильні сорти, проростіть насіння в серветках, а потім пересадьте у ґрунт. Використовуйте фітолампи, щоб забезпечити 16 годин світла на день і підтримуйте комфортну температуру.

Не забудьте про редиску! Висаджуйте скоростиглі сорти в глибокий горщик з пухким ґрунтом. Створіть тепличні умови, накривши горщик плівкою, а коли з’являться сходи, перенесіть рослини на світле місце.

Нарешті, різноманітна зелень, така як цибуля, базилік, кріп та шпинат, відмінно підходить для підвіконня. Восени їх посів дозволить вам насолоджуватися свіжими травами протягом усієї зими.

Читайте також:

Що зробити, щоб перець вродив раніше: господар назвав просту "процедуру".

Як позбавитися попелиці за одну обробку: що потрібно терміново зробити.

Коли і як висаджувати помідори у відкритий ґрунт – секрети досвідчених городників.

Джерело матеріала
loader