«Люта ганьба від безвиході»: РФ зіграє футбольні матчі з Сирією та Еритреєю
«Люта ганьба від безвиході»: РФ зіграє футбольні матчі з Сирією та Еритреєю

«Люта ганьба від безвиході»: РФ зіграє футбольні матчі з Сирією та Еритреєю

Через санкції, накладені FIFA та UEFA на Росію після вторгнення в Україну, росіяни не можуть брати участь у міжнародних футбольних змаганнях. Більше того, національна команда РФ не може знайти суперника для товаристських матчів, так як майже всі країни відмовляються грати з окупантами. Про це пише видання Sky News.

Наразі російська національна футбольна збірна стикається з труднощами в організації своїх майбутніх матчів. Протягом жовтня команда не зможе провести жодної гри, оскільки не вдалося домовитися про дружні матчі, зокрема з Пакистаном, який відмовився від запропонованої гри через начебто недостатню підготовку​.

У листопаді росіяни планують зустрітися з командою Сирії, але через санкції, накладені FIFA та UEFA після вторгнення в Україну, багато країн відмовляються грати проти Росії. Це призвело до того, що російська команда фактично залишилася без суперників на міжнародній арені​.

Таким чином, відносини Росії у футболі продовжують ускладнюватися, оскільки все більше країн ухиляються від можливості грати з російською збірною, що ще більше ізолює її з міжнародного футболу. Недавно з'явилась інформація, що росіяни восени можуть зіграти із командою Еритреї та ще кількома африканськими державами.

Російські вболівальники після такої інформації активно обговорюють її в мережі та повідомляють, що сьогоднішня ситуація у російському футболі є ганебною.

«Це просто божественно! Завжди чекав цього матчу», «От куди заводять авантюристи та мерзотники», «Що за люта ганьба від безвиході?», «А ще цього року були жарти що гратимемо тільки з Сирією та Еритреєю», «Геополітична гойда!», «Подумати страшно, скільки ми їм забашляли, щоб хоч хтось погодився з нами зіграти», «Це прорив», – іронічно пишуть російські користувачі.

До слова, Міністерство молоді та спорту України, Міністерство закордонних справ України та Спортивний комітет України звернулися до президента Міжнародної Асоціації Всесвітніх ігор Хосе Перурени Лопеса з офіційним листом. Україна закликала зберегти заборону на участь російських і білоруських спортсменів у ХІІ Всесвітніх іграх 2025 року, що відбудуться у місті Ченду (Китай).

Раніше, 2 вересня, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти Росії. Під новими обмеженнями, зокрема, опинився так званий голова окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо

Джерело матеріала
loader