Підвищення "заднім числом": який розмір військового збору відраховується з 1 жовтня
Підвищення "заднім числом": який розмір військового збору відраховується з 1 жовтня

Підвищення "заднім числом": який розмір військового збору відраховується з 1 жовтня

Військовий збір зросте

За словами нардепа Ярослава Железняка, законопроєкт може набрати чинності приблизно після 15 жовтня, передає 24 Канал. Тоді заднім числом з 1 жовтня піднімуть військовий збір з 1,5% до 5%. Закон буде діяти на всі зарплати в кінці місяця.

Десь 14 – 15 жовтня всім виплатять аванс і люди фізично отримають гроші в руки. З нього військовий податок буде ще 1,5%, так як закон ще не вступив в силу, але потім податок за той самий жовтень стане вже не 1,5%, а вже 5% в тому числі з авансу,
– говорить депутат.

За його словами, Мінфін пропонує ті відсотки, які були в авансі, забрати під час виплати зарплати. Нардеп говорить, що у кінці жовтня зарплата людям прийде мало того, що менше на 3,5% після підвищення військового збору, так і з меншим авансом. Це торкнеться працівників держустанов та бюджетників соціальної сфери.

Для ФОП платників єдиного податку, законопроєкт 11416-д визначає наступні розміри військового збору:

  • Фізичні особи-підприємці платники єдиного податку 1, 2 та 4 груп військовий збір складе 10% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом станом на 1 січня звітного року, в розмірі на місяць. На 2025 рік проект Держбюджету передбачає розмір мінзарплати на рівні 8000 гривень.
  • ФОП З групи спрощеної системи оподаткування військовий збір встановлюється у розмірі 1% від від доходу (визначеного відповідно до положень статті 292 Податкового Кодексу).
Джерело матеріала
loader