Чи корисно відчиняти вікна взимку: несподівана відповідь експертів
Чи корисно відчиняти вікна взимку: несподівана відповідь експертів

Чи корисно відчиняти вікна взимку: несподівана відповідь експертів

Як довго залишати вікно відкритим для провітрювання, щоб не нашкодити своєму здоров'ю - прості правила.

Те, як ви провітрюєте свій будинок відіграє важливу роль для вашого здоров'я. Одним із цікавих відкриттів є те, що підтримання температури у межах 15-17°C протягом кількох годин на день у будинку сприяє зниженню ваги, пишуть експерти WorldHealth.net.

У прохолодному середовищі тіло починає активніше спалювати калорії, щоб утримувати нормальну температуру. Це збільшує обмін речовин приблизно на 30%, що дозволяє спалювати до 400 калорій за годину. Але дехто побоюється низьких температур, особливо якщо йде мова про зимовий період. Однак експерти розповіли, як забезпечити свіже повітря в зимовому будинку.

Якщо йдеться про холодну пору року, у багатьох виникає питання, чи корисно відчиняти вікна взимку. Відповідь однозначна - так. Залишати вікно відкритим на 5-10 хвилин кілька разів на день буде достатньо, щоб забезпечити необхідну циркуляцію повітря без втрати великої кількості тепла. У такому випадку ви не тільки підтримуєте комфортний клімат у будинку, але й допомагаєте організму працювати активніше.

А ось чому не можна залишати вікна відчиненими на ніч варто знати - незважаючи на користь свіжого повітря, залишати вікна відкритими на всю ніч може бути небезпечно через можливе переохолодження приміщення.

Це особливо важливо взимку, коли температура різко падає. Якщо ви плануєте спати з відкритим вікном, слід подбати про комфортні умови, наприклад, використовувати теплу ковдру або залишати вікно лише трохи відчиненим для мінімальної вентиляції.

У холодну пору варто подбати про те, як забезпечити свіже повітря в зимовому будинку. Важливо знайти баланс між свіжим повітрям та збереженням тепла. Найкращий спосіб – це короткі інтервали провітрювання кілька разів на день.

Якщо говорити про те, скільки часу потрібно для циркуляції повітря у будинку, то для повного оновлення повітря в кімнаті взимку зазвичай достатньо відкрити вікна на кілька хвилин. Протяг або одночасне відкриття вікон у різних кімнатах прискорить процес циркуляції.

Що таке WorldHealth.net?

WorldHealth.net - офіційне представництво американської академії медицини проти старіння (A4M), що публікує статті щодо збереження здоров'я у різних вузькопрофільних галузях медицини.

Читайте також:

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader