Верховна Рада заборонила мобілізацію військовозобовʼязаних до 25 років
Верховна Рада заборонила мобілізацію військовозобовʼязаних до 25 років

Верховна Рада заборонила мобілізацію військовозобовʼязаних до 25 років

Верховна Рада заборонила мобілізацію обмежено придатних військовозобовʼязаних віком 18-25 років без власної згоди. Про це 9 жовтня повідомили народні депутати у своїх телеграм-каналах. За законопроєкт №11379д в цілому (у другому читанні) проголосували 311 парламентарів.

Як зазначила співголова фракції “ЄС” Ірина Геращенко, Верховна Рада усунула колізію щодо мобілізації 18-25 річних військовозобовʼязаних, які мають статус обмежено придатних. Документ вносить зміни в закон «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»  та надає відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації для всіх категорій військовозобовʼязаних, яким не виповнилось 25 років.

- Вони можуть бути призвані на службу лише за власною згодою, — підкреслила Геращенко.

Законопроєкт почне діяти після того, як його підпише президент України Володимир Зеленський та він буде опублікований.

  • 23 вересня народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що командування Сухопутних військ ЗСУ ухвалило директиву про зупинення призову обмежено придатних 18-25 років. Він можливий лише за письмовою згодою. Директива надійшла до обласних та районних ТЦК. Чоловіків 50-60 років, з його слів, можуть мобілізувати лише окремим мобілізаційним розпорядженням.

 

Теги за темою
Верховна Рада Законопроект
Джерело матеріала
loader