Розмови про поступки з боку України лише підбадьорять Путіна — Bloomberg
Розмови про поступки з боку України лише підбадьорять Путіна — Bloomberg

Розмови про поступки з боку України лише підбадьорять Путіна — Bloomberg

Розмови про поступки з боку України лише підбадьорять Путіна — Bloomberg

Росія сподівається, що зможе пересидіти Захід.

Україна доклала величезних зусиль і заплатила колосальну ціну, щоб протистояти російській армії протягом майже 1000 днів. Тож не дивно, що деякі союзники Києва виявляють готовність до більш гнучкого підходу до завершення війни.

Ця думка мала б обговорюватися у Німеччині на авіабазі "Рамштайн", до того, як президент Джо Байден скасував свій запланований візит, щоб зосередитися на загрозі урагану "Мілтон" у США, зазначає Ентоні Халпін в Bloomberg.

Автор стверджує, що це складний момент для президента України Володимира Зеленського, який намагається заручитися підтримкою для свого "плану перемоги" і військ. Водночас США поглинуті президентськими виборами наступного місяця, результат яких може вплинути на майбутню допомогу Україні.

Хоча конкретні поступки з боку України не згадуються, є багато розмов про те, що Україна може отримати сильні гарантії безпеки в обмін на те, що вона погодиться поки що не витісняти російські війська з окупованих територій. Це може навіть поширюватися на членство України в НАТО, причому дехто посилається на досвід Німеччини в поділі на Західну та Східну під час Холодної війни.

"Президент Росії Владімір Путін, тим часом, не дає жодних ознак того, що він зацікавлений у тому, щоб сісти за стіл переговорів. Розмови про поступки, швидше за все, лише підбадьорять Кремль у його вірі в те, що Росія може пересидіти Захід в Україні", — вважає Халпін.

Автор підсумовує, що основне питання для союзників України полягає в тому, чи продовжуватимуть вони дозволяти Путіну отримувати вигоду від військової агресії, і якою ціною це їм обійдеться в майбутньому.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський під час форуму "Україна 2024. Незалежність" заявив, що наша держава не може піти на компроміси з Росією, яка хоче 30% української території. Він також додав, що операція у Курській області дуже сильно допомогла, щоб зменшити кількість голосів щодо теми компромісів.

 

Джерело матеріала
loader
loader