Зеленський розповів про перший пункт Плану перемоги
Зеленський розповів про перший пункт Плану перемоги

Зеленський розповів про перший пункт Плану перемоги

Президент Володимир Зеленський заявив, що перший пункт Плану перемоги стосується членства України в Альянсі. Про це він повідомив на саміті «Україна – Південно-Східна Європа» у Хорватії.

«Перший пункт Плану зосереджений на тому, чи буде вирішено проблему дефіциту геополітичної визначеності у Європі. Чи має Україна місце в НАТО? Якщо так і це буде належним чином підтверджено, Путін геополітично програє», – йдеться у заяві.

Зеленський додав, що членство України у НАТО буде одним із кроків до миру.

«Запрошення України до НАТО та майбутнє членство для України були б реальними кроками до миру. Без геополітичної визначеності мир неможливий», – зауважив президент.

Раніше президент України Володимир Зеленський провів зустріч з премʼєр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем. Ключовими темами переговорів стали оборонна допомога і співпраця, гуманітарне розмінування, реабілітація дітей і поранених воїнів, відбудова України та європейська інтеграція.

Також Володимир Зеленський заявив, що Україна у листопаді закінчить роботу над документом, який міститиме умови для справедливого завершення війни з Росією.

Джерело матеріала
loader
loader