Єрмак сказав, на яку реакцію Заходу на План перемоги Зеленського очікує Україна
Єрмак сказав, на яку реакцію Заходу на План перемоги Зеленського очікує Україна

Єрмак сказав, на яку реакцію Заходу на План перемоги Зеленського очікує Україна

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що Україна очікує від своїх міжнародних партнерів конкретного відкликання на План перемоги у найкоротші терміни.

Про це він повідомляє Укрінформ.

"Безумовно, ми очікуємо зворотний зв'язок якнайшвидше, зворотний зв'язок у вигляді конкретних кроків", - сказав Єрмак.

Він пояснив, що було б нереалістично очікувати на миттєву відповідь, враховуючи, що Україні потрібні конкретні дії, а для цього потрібен час.

Говорячи про План перемоги, який президент Володимир Зеленський представляє ключовим європейським партнерам, Єрмак наголосив, що у всіх європейських столицях відбулися глибокі предметні розмови.

"Наші партнери дуже глибоко в ситуації, вони всі розуміють. Вони розуміють, для чого цей План перемоги. І План перемоги — це про створення умов, щоб справді ми рухалися вперед до закінчення війни на умовах, які були б прийнятні насамперед для України. ", - зазначив він.

Андрій Єрмак
Офис президента

Єрмак висловив сподівання, що наступні кроки з боку партнерів України "якнайкраще показуватимуть їх підтримку цього плану".

Щодо підтримки України в США, Єрмак висловив упевненість, що вона залишається на найвищому рівні. Він розповів про зустрічі української делегації у Білому домі, Конгресі, Сенаті та Палаті представників, а також з кандидатами у президенти - Камалою Харріс та Дональдом Трампом. За його словами, українська влада підтримує постійний контакт як з чинною адміністрацією президента США, так і зі штабами обох кандидатів у президенти.

"Американські вибори - це вибори американського народу. Але для нас дуже важливо, щоб обидва кандидати, щоб штаби чітко розуміли, що відбувається, що це за війна, яка ситуація і були справді поінформовані в онлайн-режимі. Ця робота робиться. Давайте дочекаємось листопада , не так багато лишилося. Але мені особисто здається, що підтримка США буде на тому ж рівні", - зазначив Єрмак.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що План перемоги має призвести до результативного другого Саміту світу, аби війна завершилася.

Теги за темою
Андрій Єрмак
Джерело матеріала
loader
loader