Ця цифра вас здивує: скільки разів б'ється серце людини за все життя
Ця цифра вас здивує: скільки разів б'ється серце людини за все життя

Ця цифра вас здивує: скільки разів б'ється серце людини за все життя

Загалом для того, щоб оцінити масштаби роботи серця впродовж життя, необхідно підрахувати кількість ударів за хвилину. Про це повідомляє Live Science.

Як часто б'ється серце впродовж життя

Доктор Парто Сенгупта, керівник відділення серцево-судинної медицини Медичної школи Роберта Вуда Джонсона при Ратгерському університеті в Нью-Джерсі, зазначив, що є безліч сценаріїв того, як швидко б'ється серце впродовж дня.

Так, є низка факторів, які впливають на серцевий ритм. Окрім вищезгаданого, інтервали серцевих скорочень також сповільнюються і прискорюються приблизно на 100 мілісекунд при кожному вдиху та видиху.

Цікаво й те, що наше серце здатне регулювати частоту і функцію залежно від метаболічних потреб організму.

До слова, з віком частота серцевих скорочень, як правило, сповільнюється, позаяк час накладає свій відбиток на серцеві м'язи.

Основне, що варто знати – частота серцевих скорочень (ЧСС) вимірюється в ударах за хвилину:

  • серце дорослої людини в стані спокою здійснює від 60 до 100 ударів на хвилину (частота більшості від 55 до 85);
  • тим часом новонародженого в стані спокою – від 70 до 190 ударів на хвилину.

Загалом людина із середньою частотою серцевих скорочень у стані спокою 70 ударів на хвилину здійснюватиме 100 800 серцевих скорочень на день. За рік це приблизно 36,8 мільйона ударів, а за середньої тривалості життя в 77,5 років – близько 2,85 мільярда ударів.

Варто зауважити, що якщо ЧСС у дорослого в стані спокою виходить за межі нормального діапазону, це сигналізує кардіологам про патології.

Чи знали ви, що 82% населення України має дефіцит вітаміну D? А восени цей показник може зрости ще більше. Вітагама D₃ забезпечує дорослий організм необхідною денною нормою, а також позитивно впливає на імунну систему, підтримує функцію кісток і м’язів.

*Перед вживанням дієтичної добавки варто проконсультуватися з лікарем.

Теги за темою
Здоров'я Медицина
Джерело матеріала
loader
loader