Зеленський прокоментував ситуацію на фронті та розповів про підготовку до зими
Зеленський прокоментував ситуацію на фронті та розповів про підготовку до зими

Зеленський прокоментував ситуацію на фронті та розповів про підготовку до зими

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки, присвячене підготовці до зими та захисту енергетичних об'єктів. На засіданні обговорювалися ключові питання енергетичної безпеки та оборони країни.

"Кожна служба та всі інституції мають чіткі завдання. Були доповіді щодо кожного рівня захисту енергосистеми", - зазначив Зеленський у своєму зверненні.

На засіданні були присутні Прем'єр-міністр, міністр енергетики та представники обласної влади регіонів, які знаходяться під найбільшим ризиком. Командувач Повітряних сил доповів про стан протиповітряної оборони, зокрема про збиття ракет і дронів, а також про систему радіоелектронної боротьби.

"Обговорили формат посилення ППО, і вже є певні рішення щодо «шахедів» і деяких видів ракет", - повідомив Президент.

Керівник "Нафтогазу" Олексій Чернишов доповів про накопичення газу у сховищах та питання захисту інфраструктури. Зеленський підкреслив, що всі елементи підготовки до зими - електрика, газ, вугілля - чітко визначені.

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський доповів про ситуацію на фронті. "Ситуація непроста, але тримаємо позиції, і я вдячний кожній бригаді, кожному солдату, сержанту та офіцеру, які забезпечують нашу стійкість", - зазначив Зеленський.

Міністр оборони доповів про виконання доручення щодо збільшення фінансування українського виробництва зброї. За словами Президента, до кінця місяця планується укладення нових контрактів у сфері оборонного виробництва.

Зеленський також повідомив про розмову з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та Генеральним секретарем НАТО, під час якої обговорювалося посилення підтримки України.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader