У Раді підтримали створення нового міністерства
У Раді підтримали створення нового міністерства

У Раді підтримали створення нового міністерства

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт про створення нового Міністерства демографії та діаспори України.

Про це повідомила Євгенія Кравчук, народна депутатка від фракції "Слуга народу" та членкиня комітету, пише Суспільне.

За словами Кравчук, комітет взяв за основу документ від групи авторів, врахувавши пропозиції альтернативного проєкту. "Це підтримка ідеї президента Зеленського щодо створення окремого міністерства, яке займатиметься українцями за кордоном і тими, кого ми хочемо повернути", — пояснила депутатка.

Законопроєкт передбачає, що уряд має створити нове міністерство протягом трьох місяців після публікації закону. Також планується заснування Фонду відновлення демографічного потенціалу України.

Євгенія Кравчук

Кравчук наголосила на важливості створення такого міністерства, зазначивши, що близько 6 мільйонів українських громадян перебувають за кордоном, і Міністерство закордонних справ не має можливості повноцінно займатися їхніми справами.

Нагадаємо, що 19 серпня президент Володимир Зеленський анонсував створення нової інституції під час наради з послами України. За його словами, новий орган відповідатиме за зв'язки з українцями за кордоном та захист спільних національних інтересів.

Парламентарі очікують на позицію уряду щодо створення нового міністерства. Наступним кроком буде доопрацювання законопроєкту перед його розглядом у сесійній залі Верховної Ради.

Також 16 жовтня Зеленський у Раді представив план перемоги України.

Джерело матеріала
loader