Комітет Верховної Ради підтримав створення Міністерства демографії та діаспори
Комітет Верховної Ради підтримав створення Міністерства демографії та діаспори

Комітет Верховної Ради підтримав створення Міністерства демографії та діаспори

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт, який пропонує створити Міністерство демографії та діаспори. Про це повідомило Суспільне.

Член комітету, народний депутат Євгенія Кравчук розповіла, що підтримали законопроєкт групи авторів та частково — альтернативний. Тобто документ мають доопрацьовувати.

- Комітет підтримав як основний законопроєкт, але з врахуванням пропозиції альтернативного. Тобто ми будемо допрацьовувати, і фактично це підтримка ідеї президента Зеленського, створення окремого міністерства, яке буде займатися українцями, які за кордоном, і яких ми хочемо повернути, тобто це як фактично міністерство діаспори, — сказала вона.

Парламентарі також очікуватимуть позицію уряду щодо нового міністерства. 

Народний депутат Микола Княжицький повідомив у своєму фейсбуці, що комітет одноголосно підтримав його законопроєкт №11424. На сайті комітету сказано, що відхилили законопроєкт Галини Третьякової № 11424-1. Вона пропонувала  створити Національну демографічну агенцію.

27 серпня президент Володимир Зеленський на своїй пресконференції висловився за створення Міністерства єдності. Він пояснив це тим, що МЗС не вистачить сил повернути 7,5 мільйона людей, які перебувають за кордоном.

  • 30 вересня Кабмін схвалив Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року.
  • 13 вересня Україна стала антилідером за рівнем смертності у світі.
Теги за темою
Законопроект
Джерело матеріала
loader