У листопаді буде готовий перший варіант плану перемовин України з Росією - Зеленський
У листопаді буде готовий перший варіант плану перемовин України з Росією - Зеленський

У листопаді буде готовий перший варіант плану перемовин України з Росією - Зеленський

У листопаді цього року буде готовий перший варіант плану перемовин України з Росією. Держава не змінила своєї позиції, перемовин не може бути без участі України у діалозі.

Про це у розмові з журналістами українських телеканалів розповів Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

«План перемовин буде готовий у листопаді. Наразі проходять тематичні конференції. Пройшло вже п’ять. Вони проводяться разом з партнерами, для того, щоб був готовий перший варіант плану, щоб він був детальний», - поінформував Зеленський.

За його словами, остання така конференція відбудеться 30-31 жовтня у Канаді і буде присвячена поверненню депортованих українських дітей та обміну полоненими.

Глава держави пояснив, що після проведення останньої конференції усі напрацьовані документи будуть зібрані в один «загальний план, який буде готовий до будь-який перемовин».

«Це буде наше бачення, під яким підписані десятки, сотні країн», - акцентував Зеленський.

Він додав, що після цього документ буде надано усім країнам - партнерам, які готові взяти участь у другому Саміту миру. А потім партнери мають передати цей план росіянам. «І далі ми будемо чекати на відповідний фідбек», - заявив Президент.

Глава держави зауважив, що українська сторона виконала частину роботи, яку обіцяла, а «далі вже тільки ті чи інші формати переговорів можуть бути, але фундамент вже підготовлено».

Зеленський акцентував, що посиленням Плану перемовин має стати успішна реалізація Плану перемоги, посилення України.

«Наша думка не змінилась. Ми вважаємо, що не може бути перемовин про нас без нас», - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський після засідання Ради Україна - НАТО на рівні міністрів оборони у Брюсселі 17 жовтня заявив про необхідність діяти рішуче і в єдності, щоб не дати очільнику Кремля Володимиру Путіну посилитися й розпалювати війну далі. За словами Зеленського, лише спільним тиском на Росію всіма засобами, всіма інструментами можна якнайшвидше досягти мети - реального й справедливого миру.

Фото: ОП

Теги за темою
Росія війна Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader