Зеленський вважає небезпечною мобілізацію з 18 років
Зеленський вважає небезпечною мобілізацію з 18 років

Зеленський вважає небезпечною мобілізацію з 18 років

Зеленський вважає небезпечною мобілізацію з 18 років

Він назвав розмови про можливе зниження мобілізаційного віку "великою проблемою".

Президент Володимир Зеленський запевнив, що в Україні не планують знижувати вік мобілізації до 18 років, попри пропозиції міжнародних партнерів. За його словами, нині немає необхідності впроваджувати такі зміни, і це може бути небезпечно для ситуації в державі.

Про це очільник держави заявив під час етеру національного телемарафону 18 жовтня. Він підкреслив, що наразі мобілізація в Україні проводиться для громадян віком від 25 років, і влада не бачить підстав для її поширення на молодших громадян.

"Ми наразі не плануємо змінювати існуючий порядок мобілізації. Вважаю, що це небезпечно. Для тих, хто хоче вступити до лав Збройних сил, існує можливість контрактної служби ‒ кожен охочий може підписати контракт за власним бажанням", ‒ зазначив Зеленський.

Президент також додав, що поширені в медіапросторі розмови про можливе зниження віку мобілізації є інформаційними вкидами. Він назвав їх "великою проблемою", яка створює непотрібні дискусії в суспільстві.

Зеленський визнав, що міжнародні партнери дійсно пропонували Україні знизити вік для мобілізації, однак українська влада наразі не вважає це доцільним.

Нагадаємо, днями радник голови Офісу президента Сергій Лещенко заявив, що американські політики тиснуть на Зеленського з приводу зниження мобілізаційного віку.

Раніше офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" Національної гвардії України Віталій Литвин висловив думку, що враховуючи брак особового складу у війську, мобілізаційний вік варто знизити до 22 років. 

Джерело матеріала
loader
loader