Зеленський розповів деталі зустрічі з главою Пентагону
Зеленський розповів деталі зустрічі з главою Пентагону

Зеленський розповів деталі зустрічі з главою Пентагону

У ході зустрічі з главою Пентагону Ллойдом Остіном було обговорено питання оборонних пріоритетів, підготовки до зими та розширення використання далекобійної зброї. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Як зазначив український лідер, під час зустрічі вони з Остіном зосередились на зусиллях щодо збільшення виробництва ударних безпілотників, крилатих ракет, артилерійських снарядів і систем ППО.

«Остін підтвердив, що США продовжуватимуть надавати безпекову підтримку в межах чинної оборонної угоди між нашими країнами», – зазначив Зеленський.

Крім того, очільник Пентагону також повідомив про плани скликати нову зустріч у форматі «Рамштайн». «Я підкреслив важливість наших нещодавніх переговорів із президентом Байденом, під час яких ми обговорили наш план перемоги та подальші зусилля щодо зміцнення оборони України», – каже Зеленський.

🇺🇦🇺🇸На зустрічі президента Зеленського з очільником Пентагону Остіном йшлося про можливості протиповітряної оборони України, підготовку до зимового періоду та розширення використання далекобійної зброї проти російських військових об'єктів. pic.twitter.com/gmsk3KWxoe

— ГЛАВКОМ (@GLAVCOM_UA) October 21, 2024

До слова, міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським оголосив про виділення нового пакета військової допомоги на $400 млн.

Джерело матеріала
loader
loader