Готуємо, як щур: рецепт овочевого рататуя, вийде краще, ніж у Габріеля з "Емілі в Парижі"
Готуємо, як щур: рецепт овочевого рататуя, вийде краще, ніж у Габріеля з "Емілі в Парижі"

Готуємо, як щур: рецепт овочевого рататуя, вийде краще, ніж у Габріеля з "Емілі в Парижі"

Рататуй – класична прованська страва, яка готується дуже легко.

Вона актуальна в літній та осінній періоди, адже овочі у цей час віддають усі свої смаки. Цю страву може приготувати будь-яка господиня.

Для приготування Рататуя потрібні такі інгредієнти:

  • Баклажани – 600 грамів;

  • Кабачки – 600 грамів;

  • Томати – 7 штук;

  • Цибуля – 2 штуки;

  • Перець солодкий – 4 шт.;

  • Часник – 4 зубчики;

  • Оливкова олія – 1 столова ложка;

  • Паприка мелена – 1 чайна ложка;

  • Прованські трави – до смаку;

  • Сіль – до смаку.

Інгредієнти для страви. Фото: відеоскрин

Цибулю нарізати дрібно і обсмажити на оливковій олії до прозорості. З 3 томатів зняти шкіру, а з перцю видалити плодоніжку та насіння. Наріжте очищені овочі кубиком і відправте в цибулю на сковороду. Овочі слід обсмажувати протягом 10 хвилин, зняти з плити та подрібнити блендером. Суміш має містити консистенцію густого соусу. Подрібнені овочі потрібно вистелити на лист рівним шаром.

Виклад страви. Фото: скрін

Увімкніть духовку на 180 градусів. Поки духова шафа гріється, необхідно кабачки та баклажани помити та очистити від шкіри. Всі ці овочі, включаючи томати, нарізати кружальцями завтовшки 5 міліметрів. Викладіть їх на соус у вертикальному положенні, а наприкінці трохи посоліть. Помажте зверху оливковою олією з часником, паприкою та прованськими травами. Форму накрийте фольгою та відправте в духовку на півгодини. Після 30 хвилин фольгу потрібно зняти і поставити запікатися ще на 20 хвилин, щоб овочі трохи засмажили і підсушилися. Готову страву можна посипати дрібно нарізаною зеленню, сиром та подавати на стіл.

Раніше ми повідомляли про рис з гарбузом - гарна та бюджетна ідея: осінній рецепт із невеликим секретом.

Джерело матеріала
loader