Щурі і миші втечуть самі: названо засіб, який назавжди позбудеться гризунів
Щурі і миші втечуть самі: названо засіб, який назавжди позбудеться гризунів

Щурі і миші втечуть самі: названо засіб, який назавжди позбудеться гризунів

Одним із найефективніших і природних способів боротьби зі щурами та мишами є використання їхнього чутливого нюху проти них.

Щури та миші – це шкідники, яких ніхто не хоче бачити у своєму домі, але, на жаль, вони мають унікальну здатність проникати в житло. З наближенням зими, коли температура падає, ці гризуни активно шукають теплі місця для зимівлі. Ваш будинок може здаватися добре захищеним, але навіть найменші щілини у стінах, фундаментах, гаражах, димоходах або ринвах можуть стати для них шляхом всередину.

Ви дізнаєтесь:

Небезпека, яку несуть щурі та миші

Майже всі знають, що щури і миші можуть бути переносниками небезпечних хвороб, таких як хвороба Вейля, лістерія та хантавірус. Ці хвороби можуть серйозно загрожувати вашому здоров’ю і вашої родини

Окрім хвороб, щури та миші можуть завдавати значної матеріальної шкоди. Вони нерідко перегризають електричні дроти, що може призвести до дорогого ремонту будинку або навіть автомобіля. Також вони можуть тривожити ваших домашніх тварин. Тому важливо швидко реагувати, щойно ви помітите ознаки їхньої присутності.

Як позбутися щурів і мишей

За словами експертів з боротьби зі шкідниками компанії TomCat, існує кілька ефективних, природних способів позбутися щурів і мишей. Одним із найкращих методів є використання їхнього чутливого нюху проти них самих. Виявляється, щури і миші "абсолютно ненавидять" запах м'яти перцевої, пише Express.

Для боротьби з щурами можна змочити ватні кульки м'ятною олією або використовувати пакетики з сухою м'ятою. Їх слід розмістити в проблемних зонах вашого будинку та оновлювати кілька разів на тиждень. Це дозволить не лише відлякати гризунів, але й усунути їхні запахи, які можуть привертати інших шкідників.

Какие растения отпугивают крыс инфографика
Які рослини відлякують щурів / Інфографіка: Главред

Як уникнути появи гризунів

Для того, щоб зменшити ризик появи щурів і мишей, рекомендується зберігати продукти в герметичних контейнерах, закривати всі щілини і тріщини, а також не залишати відкритими сміттєві відра. Однак, навіть якщо ви будете дуже обережні, це не завжди може запобігти їх появі.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader