Вітамін С у квашеній капусті: чому ваш імунітет скаже вам "дякую"
Вітамін С у квашеній капусті: чому ваш імунітет скаже вам "дякую"

Вітамін С у квашеній капусті: чому ваш імунітет скаже вам "дякую"

Квашена капуста набирає популярності завдяки своїм численним корисним властивостям і тепер представлена на полицях супермаркетів у різних смакових варіантах, таких як з часником, кропом і халапеньо. Але чи варто вживати її регулярно?

Експерти з порталу EatingWell розглянули, що відбувається з організмом під час частого споживання цього продукту.

Білокачанна капуста на ринку. Фото: Freepik

Одна порція квашеної капусти містить 4 грами клітковини, що покращує травлення і сприяє регулярному випорожненню. Її нерозчинна клітковина допомагає виводити відходи з організму. Як ферментований продукт, квашена капуста містить корисні бактерії, що відновлюють баланс мікробіому кишечника та позитивно впливають на його здоров'я.

Квашена капуста є відмінним джерелом вітаміну С, який підтримує імунну систему, зменшує запалення і покращує загальний стан здоров'я. Вона сприяє виробленню колагену, роблячи шкіру пружною та захищаючи від вільних радикалів.

Квашена капуста, скріншот: YouTube

Одна порція квашеної капусти містить лише 27 калорій, 6 грамів вуглеводів, 4 грами клітковини та 21 мг вітаміну С. Крім того, вона багата на залізо, вітамін К і фолієву кислоту, що робить її корисним і низькокалорійним продуктом.

Квашена капуста корисна для багатьох, але не підходить людям з непереносимістю гістаміну, алергією на капусту або високим артеріальним тиском через вміст солі.

Крім того, Знай.ua повідомляв, як зберегти капусту свіжою надовго: секрети від експертів

Джерело матеріала
loader