Центральну МСЕК ліквідують до кінця тижня — Ляшко
Центральну МСЕК ліквідують до кінця тижня — Ляшко

Центральну МСЕК ліквідують до кінця тижня — Ляшко

Центральну МСЕК ліквідують до кінця тижня — Ляшко

Він відзначив, що простіше написати заяву про звільнення, ніж реформувати роботу відповідної структури. 

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко учоразвільнив керівництво центральної Медико-санітарної експертної комісії. Вже сьогодні на брифінгу він зауважив, що її буде ліквідовано до кінця тижня, повідомляє "Укрінформ". 

Він також відповів, чи збирається йти у відставку у зв'язку зі скандалом навколо роботи МСЕК в Україні. Міністр заявив, що написати відповідну заяву простіше, ніж реформувати роботу структури. 

"До кінця цього тижня ми приймемо розпорядження Кабінету міністрів України, яке у нас ліквідує центральну МСЕК. Ми до цього готувалися, укріплюючи матеріально-технічну базу саме підпорядкованого інституту в місті Дніпро, — розповів глава МОЗ. — Оскільки ми бачили, що центральна МСЕК — це тільки була експертиза візуальна, потім люди направлялись на клінічні бази в Дніпро і Вінницю". 

Нагадаємо, 22 серпня РНБО після низки корупційних скандалів ухвалила рішення про ліквідацію в Україні усі Медико-соціальних експертних комісій. Згодом президент України Володимир Зеленський видав указ, в якому сказано, що цей процес розпочнеться 31 грудня. До тих пір робочі групи повинні перевірити попередні рішення МСЕК про встановлення інвалідності, всі необґрунтовані висновки потрібно буде переглянути. Прем'єр Денис Шмигаль розповів, що замість МСЕК в Україні буде створено європейську модель, на розробку якої у МОЗ є тиждень. 

Джерело матеріала
loader
loader