Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

У великих містах тарифи на воду контролюються регулятором - НКРЕКП. Водночас місцева влада невеликих населених пунктів має право самостійно регулювати тарифи водоканалів.

Так, у місті Корець на Рівненщині оголосили про намір переглянути вартість централізованого водопостачання та водовідведення. Про це повідомляється на facebook-сторінці міськради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

Зазначається, що у місті діють тарифи, встановлені з 2020 року. Це 20,58 гривні за кубометр для населення та 28,73 гривні за кубометр для бюджетних установ.

Необхідність встановлення нових тарифів з'явилася у зв'язку зі зростанням тарифу на електроенергію, паливно-мастильні матеріали, а також збільшенням витрат на оплату праці та податків.

Згідно з плановими розрахунками, вартість водопостачання для населення подорожчає більш ніж удвічі – до 50,74 гривні за кубометр. Для бюджетних установ тариф підніметься до 62,43 гривні за куб. Водночас водовідведення для населення та бюджетних установ подорожчає до 68,42 гривні та 88,09 гривні за куб відповідно.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Окрім того, у міськраді заявили про плани переглянути тарифи на вивезення побутових відходів. Для приватного сектору можуть встановити оплату 24,27 гривні на місяць на одного мешканця, а для багатоквартирних будинків - 20,23 гривні за особу на місяць.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть вимагати перерахунок: як не платити нечувані гроші за опалення.

Джерело матеріала
loader
loader