Як 11 склянок води на день вплинуть на здоров’я
Як 11 склянок води на день вплинуть на здоров’я

Як 11 склянок води на день вплинуть на здоров’я

Всім відомо про необхідність вживати достатню кількість води на добу. Однак що буде, якщо цю рекомендовану норму збільшити до 11 склянок щодня протягом 30 днів? Про результати цього експерименту розповіла журналістка Ганна Гарпер з видання Health.com.

Ганна вирішила підвищити обсяг споживаної води з рекомендованих 2 до 2.7 літрів на день, що відповідає 11 склянкам. При цьому вона не враховувала чай, каву чи соки, які також містять воду.

“Я не відчула жодних серйозних змін у своєму здоров’ї після 30 днів вживання більше води. Однак я помітила певні покращення, зокрема в досягненні своїх цілей, а також загальні переваги від більш регулярного споживання води”, — зазначає журналістка.

Першою метою експерименту було вироблення звички пити воду протягом дня та підтримувати постійний рівень гідратації. Найбільше це відобразилося на її фізичній активності, особливо під час вечірніх тренувань. “Я відчула, що це покращило мою витривалість і комфорт під час тренувань. Навіть на гарячій йозі мені було потрібно випити лише половину пляшки води, тоді як зазвичай я закінчувала її під час заняття”, — ділиться Ганна.

Вона також зазначила, що дні, коли вона не вживала достатньо води перед тренуванням, були значно важчими, і їй було складніше зосередитися на заняттях.

Іншою метою експерименту було зменшення головного болю. Ганна помітила, що з підвищенням споживання води головний біль став менше турбувати її. “Дивно, але вживання води також покращило мій сон. Раніше я прокидалася вночі, щоб випити води, а тепер сплю спокійно без потреби вставати”, — підкреслила вона.

Хоча журналістка не помітила суттєвого підвищення загального рівня енергії, вона визнає, що регулярне споживання води покращило її самопочуття та рівень гідратації.

“З мого досвіду, вживання достатньої кількості води — це запобігання негативним наслідкам зневоднення, а не додаткове зміцнення здоров’я. Постійне зволоження може допомогти вашому тілу функціонувати краще, що призводить до покращення витривалості під час тренувань і кращої концентрації”, — констатує Гарпер.

На думку Ганни, рівень гідратації можна підтримувати не лише завдяки воді, а й іншим рідиномістким напоям, таким як соки і кава, а також збалансованому харчуванню з фруктами і овочами, що сприяє підтриманню балансу води в організмі.

Джерело матеріала
loader
loader