Зеленський розповів про провал Путіна на саміті БРІКС
Зеленський розповів про провал Путіна на саміті БРІКС

Зеленський розповів про провал Путіна на саміті БРІКС

Президент України Володимир Зеленський розкритикував саміт БРІКС, який проходив із 22 по 24 жовтня у російській Казані.

Як передає "Хвиля", про це він повідомив в інтерв'ю газеті Times of India.

Зеленський заявив, що саміт БРІКС у Казані "провалився". Президент висловив думку, що блок поділено через "політику війни" російського диктатора Володимира Путіна.

"Навіть із сьогоднішнього складу БРІКС ми не побачили багатьох лідерів, на яких розраховувала Росія... Єдності у БРІКС немає. Я вважаю, що сам блок розколює Путін своєю політикою війни", - сказав він.

Зеленський також нагадав, що на найвищому рівні не було представлено Саудівську Аравію. На його думку, це свідчить, що у БРІКС "немає єдності" через політику Путіна щодо війни в Україні. За його словами, російський диктатор хоче поділити світ на так звані Захід+ та БРІКС+.

"Всі розуміють, що він (путін – ред.) вбивця, він терорист і що зараз це просто дешевше джерело енергетичних ресурсів, тому деякі держави це використовують", - зазначив Зеленський.

До того ж, він стверджує, що на саміті не був присутній президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва, адже Росія не здатна прийняти китайсько-бразильську пропозицію мирного врегулювання війни в Україні, яка базується на територіальній цілісності України.

"Це ляпас для Китаю та Бразилії", - додав президент.

Зеленський також прокоментував присутність на саміті генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша. Він назвав це підтримкою Росії, прихованої під маскою нейтралітету.

"Щодо присутності генерального секретаря ООН, я вважаю, що це взагалі якийсь сюрреалізм. Це стосується не лише ООН, а й багатьох інших країн. Я думаю, що не можна просто сказати, що ви нейтральні у війні між Росією та Україною. Ви не можете бути нейтральними, тому що це означатиме, що ви на боці Росії. Нейтралітет справді допомагає лише Росії. А між агресором та жертвою не може бути нейтралітету", - сказав лідер України.

Раніше Зеленський показав світові, що робить Путін після зустрічі з Гутеррішем у Казані.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader