Флан: що це і як його приготувати вдома
Флан — кондитерський виріб, що являє собою відкритий пиріг з основою з пісочного тіста. Флан можна порівняти з португальським паштел-де-натом, англійським заварним тартом. Його можна адаптувати відповідно до власних смаків
Зміст
Інгредієнти для флану:
- Яйце - 4 шт.
- Цукор - 200 г
- Молоко - 500 мл
- Лимонна цедра
- Кориця - 2 шт.
- Вода - 20 г
- Сік лимонний - 5 г
Спосіб приготування флану:
- У сотейнику з'єднуємо 500 мл молока, 2 палички кориці та цедру одного лимона, варимо
- У сотейнику з товстим дном з'єднуємо 100 г цукрового піску, 10-20 г води та 5 г лимонного соку, варимо
- Переливаємо готову карамель у форми і розподіляємо по стінах
- У миску додаємо 4 яйця та 80-100 г цукрового піску, перемішуємо віночком до розчинення цукру
- В яєчно-цукрову масу відправляємо молоко, проціджене через сито, і ще раз перемішуємо
- Потім переливаємо отриману суміш у молочник і заповнюємо форми з карамеллю
- Кожну форму накриваємо фольгою та акуратно защипуємо краї. Ставимо деко з десертами в духовку, а в сам лист наливаємо гарячу воду. Випікаємо 30 хвилин при температурі 150 градусів
- Готовий десерт відправляємо у холодильник. Потім з форм знімаємо фольгу, проходимося тильною стороною ножа вздовж краю і подаємо на тарілці.
Смачного!

