Флан: що це і як його приготувати вдома

Флан — кондитерський виріб, що являє собою відкритий пиріг з основою з пісочного тіста. Флан можна порівняти з португальським паштел-де-натом, англійським заварним тартом. Його можна адаптувати відповідно до власних смаків

Зміст

Інгредієнти для флану:

  • Яйце - 4 шт.
  • Цукор - 200 г
  • Молоко - 500 мл
  • Лимонна цедра
  • Кориця - 2 шт.
  • Вода - 20 г
  • Сік лимонний - 5 г

Спосіб приготування флану:

  • У сотейнику з'єднуємо 500 мл молока, 2 палички кориці та цедру одного лимона, варимо
  • У сотейнику з товстим дном з'єднуємо 100 г цукрового піску, 10-20 г води та 5 г лимонного соку, варимо
  • Переливаємо готову карамель у форми і розподіляємо по стінах
  • У миску додаємо 4 яйця та 80-100 г цукрового піску, перемішуємо віночком до розчинення цукру
  • В яєчно-цукрову масу відправляємо молоко, проціджене через сито, і ще раз перемішуємо
  • Потім переливаємо отриману суміш у молочник і заповнюємо форми з карамеллю
  • Кожну форму накриваємо фольгою та акуратно защипуємо краї. Ставимо деко з десертами в духовку, а в сам лист наливаємо гарячу воду. Випікаємо 30 хвилин при температурі 150 градусів
  • Готовий десерт відправляємо у холодильник. Потім з форм знімаємо фольгу, проходимося тильною стороною ножа вздовж краю і подаємо на тарілці.

Смачного!

Джерело

Теги за темою
Суспільство
Джерело матеріала
loader
loader