Лікарі рекомендують включати до свого раціону ці три види варення восени та взимку.
Українські господині влітку й восени старанно роблять заготовки на зиму. Серед таких обов’язковим смаколиком є варення, яке не лише смачне, а й надзвичайно корисне. Адже ще наші бабусі лікували варенням застуду, кашель та збивали температуру. Медики радять у холодну пору року обов’язково їсти ці три види варення, і ось чому.
Яке варення вважається найкориснішим: поради лікарів
- Малинове варення допомагає від застуди, збиває високу температуру та лікує хворе горло. Якщо є ларингіт, фарингіт та інші хвороби горла, тоді варення краще їсти просто так. За застуди та кашлю необхідно додавати смаколик до чаю. Малину на зиму можна варити чи перетирати з цукром, від цього вона не втратить своєї користі.
- Смородинове варення вважається найкориснішим, оскільки містить потужну частку вітаміну С, який допомагає зміцнювати імунітет. Також смородина багата на фітоніциди – сполуки, які лікують грип та допомагають захистити організм від інших вірусних захворювань. Медики рекомендують заготовляти на зиму не варену смородину, а сиру, перетерту з цукром, у такому вигляді вона більш корисна, бо зберігає всі свої вітаміни.
- Варення з шипшини містить у своєму складі вітамін С й антиоксиданти, тому не лише зміцнює імунітет, а й захищає клітини від окиснення. Цей вид варення можна назвати омолоджувальним, адже за рахунок вмісту антиоксидантів воно сприяє виробленню колагену. Тому після вживання цього смаколика шкіра стає пружною та еластичною.
Скільки яєць можна їсти на день, щоб холестерин залишався в нормі, а скільки — якщо він підвищений
Дефіцит вітаміну D у жінок і чоловіків: основні ознаки
Названо харчові звички, які уповільнюють метаболізм