Ці картопляні мафіни стануть чудовим варіантом як затишної домашньої вечері, так і для пишної зустрічі гостей. Якщо виникне бажання здивувати усі оригінальною подачею звичної страви, то 24 Канал рекомендує зберегти собі рецепт порталу На пенсії.
Рецепт картопляних мафінів
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 300 грамів фаршу;
– 500 грамів картоплі;
– 1 яйце;
– 1 цибулина;
– 70 грамів твердого сиру;
– 1 чайна ложка хмелі-сунелі;
– 1 чайна ложка копченої паприки;
– 1 столова ложка панірувальних сухарів;
– 2 зубчики часнику;
– 1 столова ложка рослинної олії;
– зелень і сіль до смаку.
Приготування:
- Закип'ятіть 1 – 1,5 літра води в чайнику, потім перелийте її в каструлю і додайте сіль.
- Почистіть картоплю та наріжте її дрібними кубиками. Варіть на середньому вогні під кришкою до м'якості (приблизно 15 – 20 хвилин).
- Злийте воду, а гарячу картоплю розімніть товкачем. Додайте яйце та сіль за смаком, добре перемішайте. Вмішайте панірувальні сухарі та знову ретельно перемішайте.
- На сковороді розігрійте столову ложку олії, викладіть яловичий фарш і обсмажуйте на сильному вогні протягом 7 хвилин.
- Дрібно наріжте цибулю та часник, додайте їх до фаршу разом із хмелі-сунелі та копченою паприкою. Смажте ще 3 – 4 хвилини, постійно помішуючи. Посоліть до смаку і зніміть з вогню.
- У форми для кексів викладіть кілька ложок картопляного пюре, формуючи дно та бортики. Додайте ложку м’ясної начинки, покрийте зверху ще одним шаром пюре та посипте тертим сиром.
- Запікайте в духовці, розігрітій до 190 градусів, протягом 10 хвилин.
- Після запікання обережно дістаньте мафіни з формочок і прикрасьте зеленню до смаку.
Смачного!
Зникає зі столу першою: оригінальна закуска з оселедця в лаваші.