Час запікання страви має вирішальне значення для її смакових властивостей.
Напевно, серед нас мало тих, хто не любить запечену курочку із хрусткою золотавою скоринкою. Ця страва – абсолютний хіт як на святковому столі, так і на звичайній родинній вечері. А щоб запечене м’ясо курки було ніжним і соковитим, встигло приготуватися і мало хрустку скоринку, вкрай важливо знати, скільки часу його треба запікати.
Як пише ресурс “Главред”, популярний український кухар Євген Клопотенко розповів, скільки часу треба запікати курку в духовці, щоб вона була ідеально пропеченою і невимовно смачною.
Загалом для курки середнього розміру 60 хвилин запікання буде цілком достатньо. Якщо тушка велика, тоді час приготування необхідно збільшити до 70 хвилин, щоб м’ясо встигло приготуватися. А якщо курочка маленька, то встигне спектися за 50 хвилин.
Клопотенко зазначає, що духовку треба розігрівати до 180 градусів, це оптимальна температура для запікання курки.
Кому за датою народження не можна пити алкогольні напої
Чому досвідчені господині ніколи не викидають бананових шкірок: 5 корисних ідей застосування
Виростуть навіть на камінні: п’ять декоративних чагарників для найбіднішого ґрунту