Як за 2 хвилини почистити помело: два швидких способи і один для красивого подавання на стіл
Як за 2 хвилини почистити помело: два швидких способи і один для красивого подавання на стіл

Як за 2 хвилини почистити помело: два швидких способи і один для красивого подавання на стіл

Помело, прибувши колись зі Сходу, успішно прижився на столі українців. Однак, не всім вдається впоратися з його очищенням.

Існує одна головна помилка, яку припускаються під час очищення цього екзотичного фрукта. Більшість українців щиро вважають, що від його шкірки потрібно позбавлятися так само, як від шкірки апельсина чи мандарина. Тобто, просто знімати її, доки в руках не залишиться соковита серцевина.

Однак, помело у такий спосіб не почистити. І виною цьому саме його тверда і товста шкірка. А ще кожна частинка м'якоті помело має навколоплідну плівочку, яку також слід зняти перед тим, як їсти фрукт.

Як результат, дійсно з очищення перетворюється на складний процес, після якого ще й залишається багато відходів. В Мережі ж показали два простих способи, як швидко почистити помело.

Щоб швидко очистити фрукт, спочатку потрібно відрізати верхівку та нижню частину, а потім нарізати помело товстими кільцями. Тепер зробити поперечне надрізання на кожному кільці, щоб їх розкрити. Після цього ви зможете без проблем відокремити часточки, які легко відходять від навколоплідної плівки.

Якщо ви хочете почистити фрукт так, щоб його серцевина залишилася в ядрі, можна використати інший спосіб. Надріжте шкірку фрукта від верхівки до низу за принципом квіточки, а потім просто розкрийте її "пелюстки", щоб звільнити м'якоть.

А якщо вам потрібно красиво нарізати помело на стіл, тоді його шкірку можна використати як миску для шматочків м'якоті. Хоча спосіб цей і не швидкий, але гарне подавання вам гарантоване. Спочатку промийте фрукт, зробіть на шкірці поперечний надріз по центру, просуньте туди пальці і обережно витягніть ядро. Розламайте його на часточки, очистіть їх від навколоплідної плівки, складіть в нижню частину від шкірки, яка має форму мисочки і прикрийте вехньою половинкою. Так можна подавати на стіл.

Джерело матеріала
loader
loader