Ферментовані продукти мають чимало переваг для здоров'я: покращують травлення, зміцнюють імунну систему, полегшують перетравлення їжі тощо. Євген Клопотенко опублікував простий рецепт ферментованої моркви у своїх соцмережах, пише 24 Канал.
Як приготувати ферментовану моркву
Передусім потрібно натерти моркву або нарізати соломкою. Додайте сіль і помніть руками та залиште ферментуватися у теплому місці на 3 дні.
Після цього додайте до неї коріандр, перець та часник та додайте в банку. Дайте настоятись ще два дні, після чого насолоджуйтесь.
Як приготувати ферментовану моркву: дивіться відео
Які інгредієнти потрібні, щоб зробити ферментовану моркву
- Морква – 1 кілограм,
- сіль – 30 грамів,
- часник – 4 зубчики,
- коріандр – 1 чайна ложка,
- перець чорний – 1/2 чайної ложки.
Зверніть увагу, що якщо ви хочете ферментувати моркву вдома, то з безпекових міркувань завжди робіть все чітко за рецептом. Неправильний час бродіння, неправильна температура або нестерильне устаткування чи посуд можуть зіпсувати продукт та зробити його небезпечним для вживання в їжу.
Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на наукових дослідженнях у сфері медицини, але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.