Салат з оселедцем, картоплею та яблуком
Класика жанру — оселедець з картоплею, а якщо ще цибулька, та яблучко, та все соняшниковою олією полити...
Зміст
Інгредієнти для салату з оселедцем:
- Картопля - 4-5 штук (варена)
- Яблуко - 1 штука (велике, кисле)
- Оселедець 200 грам
- Оцет бальзамічний - 1,5 ст. ложки
- Олія - 4-5 ст. ложок
- Цибуля червона - 1 штука (велика цибулина)
- Гірчиця польська - 1 ч. ложка (вона має бути кислою)
- Перець, спеції (за смаком)
- Кріп або петрушка (за смаком)
Як приготувати "Салат з оселедця та картоплі":
- Підготуйте інгредієнти
- Картоплю відваріть у мундирах, остудіть і поріжте (не дрібно)
- Цибулю поріжте і замаринуйте на 1 годину
- Для маринаду вам знадобляться: 50 мл. води кип'яченої та оцту, щіпка солі, 1 кавова ложка цукру
- Перед приготуванням салату цибулю відцідіть
- Оселедець поріжте
- Яблуко теж поріжте, головне - не великими часточками
- Для соусу всі інгредієнти ретельно змішайте
- Покладіть усі продукти в салатницю, полийте соусом, додайте перець мелений і спеції для картоплі, ретельно перемішайте
- Олію можна використовувати будь-яку: оливкова, соняшникова і навіть та, в якій був оселедець
Смачного!

