Не шкода запозичити в сусідів: як приготувати неймовірно красивий польський різдвяний пляцок
Не шкода запозичити в сусідів: як приготувати неймовірно красивий польський різдвяний пляцок

Не шкода запозичити в сусідів: як приготувати неймовірно красивий польський різдвяний пляцок

Ніжне желе всередині шоколадного бісквіта – це поєднання, перед яким просто неможливо встояти. Тим паче коли виглядає пляцок так яскраво й апетитно, що займає центральне місце за столом, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Господинька".

Як приготувати польський різдвяний пляцок?

  • Час: 1 година 30 хвилини
  • Порцій: 12

Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт:
– 6 яєць;
– 160 грамів цукру;
– 250 грамів борошна;
– 2 столові ложки какао;
– 10 столових ложок води;
– 10 столових ложок рослинної олії;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– дрібка солі.
Бісквіт:
– 3 яйця;
– 120 грамів цукру;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 1 склянка борошна;
– 5 столових ложок води;
– 5 столових ложок рослинної олії;
– дрібка солі.
Крем:
– 500 мілілітрів молока;
– 1 пакетик пудингу;
– 3 столові ложки цукру;
– 200 грамів вершкового масла;
– 4 види желе.

Польський різдяний пляцок

Яскравий та смачний акцент свята / "Господинька"

Приготування:

  1. Білки збиваємо з сіллю, додаємо цукор і збиваємо до піни.
  2. Поступово додаємо жовтки, олію, воду та решту інгредієнтів для шоколадного бісквіта.
  3. Випікаємо 30 – 35 хвилин при 170 градусах, даємо охолонути та розрізаємо на 2 частини.
  4. Так само готуємо звичайний бісквіт.
  5. Тепер крем. Пудинг змішуємо з молоком, варимо до загустіння, накриваємо плівкою в контакт і охолоджуємо до кімнатної температури.
  6. Усі види желе найкраще приготувати заздалегідь.
  7. Збиваємо масло із заварним кремом. Перемащуємо звичайний бісквіт.
  8. Одну частину нарізаємо смужками, викладаємо їх на крем і зверху змащуємо, поміж смужками викладаємо желе.
  9. Накриваємо іншою половиною шоколадного бісквіта.
  10. Ставимо у холодильник, щоб гарно просочився.

Як не зіпсувати бісквіт?

Інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури. Увесь посуд повинен бути ідеально чистим, одна краплина жиру – і бісквіт не підніметься, наголошує Moje gotowanie.

Також не відкривайте духовку щонайменше 25 хвилин. Через перепад температури бісквіт може різко опасти.

Які смаколики варто спробувати?

  • Потіште себе улюбленим "Наполеоном" – за рецептом Лілії Цвіт він виходить божественним.

  • А ще свята будуть незабутніми з відомим на весь світ тортом "Пані Валевська".

Джерело матеріала
loader