Чи можна заморозити твердий сир у морозилці: господині розкрили геніальний лайфхак
Чи можна заморозити твердий сир у морозилці: господині розкрили геніальний лайфхак

Чи можна заморозити твердий сир у морозилці: господині розкрили геніальний лайфхак

Чи можна заморожувати сир у вакуумі та чому варто обережно обирати сир для заморожування - Главред зібрав корисні факти.

Цікаве із матеріалу:

Що буде із сиром після розморожування та чому господині використовують такий метод для сирів - Главред зібрав корисні факти та поради.

Фахівці розповіли про те, коли сир відправляється до морозилки, тоді він втрачає вологу та частину своєї текстури. Натомість під час розморожування він стає сухішим та розсипчастим. Відомо, що сир може зберігатися в морозильній камері до 6 місяців, однак варто вміти правильно його розморозити.

Як зберегти твердий сир довго

Експерти рекомендують найбезпечніші способи упаковки сиру для заморожування. Перед заморожуванням сир потрібно обрізати до однорідної форми, щоб вийшли рівні поверхні. Також потрібно упаковка для сиру, щоб зменшити контакт із киснем та зберегти сир придатним якомога довше.

Найкращий спосіб, щоб заморозити сир - це упакування його у вакуум. Цей метод майже на 100% виключає контакт сиру із киснем. Тож у такому вигляді сир можна зберігати в морозилці дуже довго. Також можна загорнути щільно сир у пергаментний папір, а потім в алюмінієву фольгу, щоб він міг довше зберігатись у морозилці. У крайньому випадку, можна використати пакет для морозильної камери. Фахівці зауважують, що це не найкращий варіант, однак він дієвий, якщо ви видавите якомога більше зайвого повітря із пакета.

Який сир не можна заморожувати

Не варто заморожувати м’які види сирів, адже це не найкращий варіант для морозильної камери через великий вміст вологи. М'які сири містять у собі значно більше води і при заморожуванні може утворитись багато кристаликів льоду. Внаслідок цього структура сиру може значно пошкодитись та погіршиться смак.

Найкраще для заморожувати підходять сири напівтвердих або твердих сортів, які не мають шкірки. Сюди можна віднести такі сири, як чеддер, моцарела, проволоне та інші. Заморожування цих видів сиру зробить їх більш розсипчастими, тож їх буде важко нарізати, однак вони продовжуватимуть відмінно розплавлюватись у потрібних стравах.

Чи можна заморозити твердий сир у морозилці: господині розкрили геніальний лайфхак
Як довго можна зберігати їжу в холодильнику / Інфографіка: Главред

Як розморозити заморожений сир

Кулінар Євген Клопотенко радить, щоб сир після заморожування зберіг свій смак та не кришився, варто розморожувати його повільно та поступово. Для початку потрібно перекласти його із морозильної камери до холодильника та почекати, поки сир відтане. Залежно від розміру шматка це може зайняти від шести годин до кількох днів.

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader
loader