Він підкорює ресторани світового рівня: секрет шефського борщу від Ярославського
Він підкорює ресторани світового рівня: секрет шефського борщу від Ярославського

Він підкорює ресторани світового рівня: секрет шефського борщу від Ярославського

Український шеф Володимир Ярославський розповів, як готує борщ, який він подає в ресторанах та на офіційних заходах. 24 Канал пропонує повторити цей особливий рецепт, яким він поділився у своєму інстаграмі.

Рецепт борщу від Ярославського

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 60 грамів моркви;
– 100 грамів цибулі;
– 40 грамів стебла селери;
– 30 грамів болгарського перцю;
– 50 мілілітрів рослинної олії;
– 240 грамів буряка;
– 380 грамів томатів Пелаті (у власному соку);
– 5 грамів яблучного або винного оцту;
– 1,500 – 1,8 літра бульйону;
– 200 грамів білокачанної капусти;
– 200 грамів картоплі;
– 200 грамів відвареної квасолі;
– лавровий лист, сухий орегано, чорний та духмяний перець, підкопчена паприка та перець чилі – до смаку;
– сіль – до смаку;
– 20 – 25 грамів цукру;
– 50 грамів сала;
– 20 грамів часнику;
– зелень петрушки та цибулі – до смаку;
– сметана – для подачі.

Приготування:

  1. Заздалегідь готуємо насичений бульйон, найкраще – на яловичих реберцях.
  2. Усі овочі нарізаємо напівсоломкою, щоб вони потім поміщалися у ложку.
  3. Сало подрібнюємо з часником, можна у блендері.
  4. Ставимо бульйон на вогонь, додаємо спеції і трави та доводимо до кипіння.
  5. Додаємо підсмажку з моркви та цибулі і чекаємо закипання.
  6. Додаємо картоплю і даємо закипіти.
  7. Додаємо буряк, томати, відварену квасолю. Перемішуємо й одразу кладемо капусту.
  8. Повільно доводимо до кипіння, відставляємо з вогню та викидаємо сало.
  9. Солимо до смаку, можна також додати дрібку цукру.

Смачного!

Він підкорює серця: ніжний та повітряний пляцок"Яблука під снігом".

Джерело матеріала
loader
loader