Що буде з організмом, якщо на місяць відмовитися від цукру
Що буде з організмом, якщо на місяць відмовитися від цукру

Що буде з організмом, якщо на місяць відмовитися від цукру

Якщо відмовитися від цукру всього лише на один місяць, можна побачити неймовірні зміни в організмі. Від зменшення відчуття тривоги — до покращення здоров’я кишківника. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Зменшення запалення в організмі — дослідження, які були проведені 2006 року, показали, що цукор може бути пов’язаний із появою різноманітних запальних процесів в організмі. Якщо навчитися жити без нього, кількість цих станів можна значно зменшити.

Зниження ризику розвитку раку — 2020 року експертами було встановлено, що вживання цукру пов’язане з розвитком деяких видів раку. Зокрема, раку молочної залози. За словами лікарки Еллісон Таллман, цукор “годує” ракові клітини.

Збільшення енергії — також лікарка запевняє, що рафінований цукор, який найчастіше міститься в різноманітних оброблених продуктах (печиво, тістечка тощо) може викликати відчуття млявості. Якщо відмовитися від цих продуктів хоча б на місяць, організм буде виробляти більше енергії.

Покращення роботи кишківника — якщо не їсти цукор 30 днів, можна відчути значне покращення травлення й усунення проблеми здуття живота. Також відмова допомагає збалансувати кількість “хороших” бактерій. Дієтологиня Дженні Аскью пояснює, що рафіновані вуглеводи й цукор живлять шкідливі бактерії, що негативно впливає на травлення.

Покращення стану зубів — згідно з Healthy Food America, у дорослих, які щодня вживають 1-2 солодкі напої, на 30% частіше з’являються проблеми із зубами, ніж у тих, хто цього не робить.

Зменшення ризику появи депресії — якщо відмовитися від доданого цукру на місяць, то це позитивно вплине також і на розум. Згідно з дослідженнями, більш високе вживання цукру в раціоні призводить до підвищення ризику розвитку депресії. 2019 року також провели окреме дослідження, яке показало, що дієта з високим рівнем цукру призводить до нейробіологічних змін функцій мозку, появи тривоги та зміни емоційного стану.

Зменшення ризику розвитку діабету — у виданні PLOS ONE недавно було опубліковано дослідження, за даними якого було виявлено, що “збільшення цукру в продуктах харчування населення було пов’язане з вищим рівнем діабету 2-го типу, незалежно від рівня ожиріння”. Ще одне дослідження показало, що вживання всього лише одного солодкого напою в день збільшує ризик діабету, незалежно від ваги людини чи рівня вісцерального жиру.

Покращення шкіри — нещодавно у Франції було проведено дослідження, в якому взяли участь понад 24 тисячі дорослих. Воно допомогло зрозуміти, чи впливають харчові звички на появу у людини акне. Як виявилося, якщо вживати багато цукру, жирів і продуктів тваринного походження, кількість акне дійсно буде зростати. Отже, якщо ви хочете очистити свою шкіру, відмова від цукру хоча б на один місяць може вам допомогти.



Перегляди: 0
Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader