![Як готувати курячий бульйон: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт легкого супу з локшиною](https://thumbor.my.ua/9KoYDzi3RMXzCySWYAi6k4zI4Ww=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2Fcf5cfa0e59bac5c284ecb0e145116c43.png)
Як готувати курячий бульйон: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт легкого супу з локшиною
Суперфіналістка тринадцятого сезону "Мастер Шеф" Альона Московченко поділилася рецептом ідеального курячого бульйону з домашньою локшиною.
Для курячого бульйону зірка "Мастер Шеф" Альона Московченко використовує такі інгредієнти:
- курка домашня - пів тушки
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 1 корінь петрушки
- стебла петрушки - за смаком
- лавровий лист - 1-2 шт.
- перець духмяний - 3-5 горошин
- сіль - за смаком
Для приготування домашньої локшини нам знадобиться:
- 300 г борошна
- 1 яйце + 2 жовтки
- 3 ст.л. олії
- 4 ст.л. молока
- дрібка солі
Курку зірка "Мастер Шеф" викладає в каструлю, заливає холодною водою, доводить до кипіння та утворення піни, після цього воду зливає, мʼясо промиває, заливає чистою водою та знову ставить на вогонь.
До курки додаємо цілу цибулину в лушпинні, очищену та нарізану крупними шматками моркву та корінь петрушки. Також зірка "Мастер Шеф" звʼязує стебла петрушки з лавровими листами й додає в каструлю. Додаємо духмяний перець.
З пергаменту зірка "Мастер Шеф" вирізає коло по діаметру каструлі, посередині робить отвір, накриває ним каструлю та варить бульйон на середньому вогні приблизно 1,5-2 години. Бульйон має злегка кипіти.
Щоб приготувати локшину, на стіл насипаємо борошно, посередині робимо заглиблення, туди додаємо яйця, молоко, олію, сіль, замішуємо тісто спершу виделкою, а далі руками.
Даємо тісту 10 хвилин відпочити, а потім розкачуємо максимально тонко, та лишаємо на припиленому борошном столі, щоб тісто підсохло, періодично його перевертаємо. Коли краї тіста підсохнуть, нарізаємо локшину бажаної товщини.
В окремій каструлі доводимо до кипіння воду, підсолюємо та відварюємо локшину буквально хвилину. Зливаємо воду та додаємо трішки олії, щоб локшина не злиплася.
Доводимо курячий бульйон до смаку сіллю та подаємо його разом із локшиною.
Останні новини України:
Салат "Олівʼє" по-новому: переможниця "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт.
Солоний чизкейк із крабовими паличками: рецепт простої та суперсмачної закуски.
Бананові панкейки для сніданку: простий рецепт від зірки шоу "Мастер Шеф" і "Супермама".
![loader](/files/images/preloader.gif)