![Що потрібно кинути у воду під час варіння буряка: фахівці поділилися дуже дивним трюком](https://thumbor.my.ua/7bNlBF-EwokOaNprkLzfv3z6Iog=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fab8264a28238d6b1dddf52318f5e2db5.jpg)
Що потрібно кинути у воду під час варіння буряка: фахівці поділилися дуже дивним трюком
Під час варіння буряка досвідчені кухарі застосовують, на перший погляд, незвичний трюк.
Під час варіння буряка досвідчені кухарі застосовують нестандартний секрет – додають у киплячу воду скоринку чорного хліба.
На перший погляд, це може здатися дивним, але такий метод має цілком практичне пояснення.
Справа в тому, що при термічній обробці буряк часто видає специфічний запах, який поширюється по всій кухні, а іноді й по всій квартирі, навіть якщо ввімкнена витяжка.
Додавання хлібної скоринки дозволяє нейтралізувати цей неприємний аромат, роблячи процес приготування більш комфортним.
Окрім цього, щоб зберегти яскравий колір буряка, варто додати у воду трохи кислоти – наприклад, ½ чайної ложки столового оцту.
Якщо ж ви не хочете використовувати оцет, його можна замінити 1 чайною ложкою цукру – ефект буде аналогічним.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)