Сніданок у ліжко на День святого Валентина: чим порадувати свою половинку
Сніданок у ліжко на День святого Валентина: чим порадувати свою половинку

Сніданок у ліжко на День святого Валентина: чим порадувати свою половинку

І один з найромантичніших вчинків – сніданок у ліжко. Вибір страви повинен ґрунтуватися на уподобаннях коханої людини, адже одні люблять солодкі сніданки, інші – солоні. Саме тому 24 Канал пропонує 2 ідеї сніданку на День закоханих.

Сніданок на День Валентина: солодка та солона ідея

  1. Сирнички з ягодами
  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів сиру кисломолочного;
– 4 жовтки яєчних;
– 1 чайна ложка цукру;
– 2 грами цукру ванільного;
– 4 столові ложки борошна пшеничного;
– олія соняшникова рафінована – до смаку.

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте сир, яйце, цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Перемішуйте до однорідної маси.
  2. Додайте борошно і ретельно вимішайте тісто. Воно має вийти м'яким і трохи липким, але не дуже рідким. Якщо сир занадто вологий, можна додати ще трохи борошна.
  3. Руки злегка присипте борошном, візьміть трохи тіста і сформуйте кульку. Обкатайте її в борошні, а потім трохи притисніть кухонним ножем, щоб утворився невеликий коржик.
  4. Розігрійте сковорідку на середньому вогні та додайте трохи олії або вершкового масла. Обсмажте сирники з обох боків до золотистої скоринки, приблизно по 3 – 4 хвилини на кожен бік.
  5. Подавайте з улюбленим джемом, медом та ягодами.

Смачного!

  1. Тост з авокадо та яйцем
  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 1

Інгредієнти:
– 1 скибка хліба;
– 1/2 авокадо;
– 1 яйце;
– сіль та перець до смаку;
– 1 чайна ложка соку лимона;
– 1 чайна ложка оливкової олії;
– зелень – до смаку.

Додатково:
– 500 грамів води;
– 1 столова ложка оцту 9%.

Приготування:

  1. Підсушіть шматочок хліба на сухій сковороді або в тостері до золотистого кольору. Збризніть його оливковою олією.
  2. Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку та ложкою дістаньте м'якуш. Покладіть його в миску, додайте лимонний сік, сіль, перець та розімніть виделкою до однорідної консистенції.
  3. У каструлі закип'ятіть воду та додайте трохи оцту. Розбийте яйце в окрему миску. Обережно перелийте його у воду.
  4. Варіть яйце 2,5 – 3 хвилини, поки білок не стане щільним, а жовток залишиться рідким. Дістаньте яйце шумівкою та викладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайву вологу.
  5. Намастіть тост пастою з авокадо, зверху викладіть яйце пашот. Посипте сіллю, перцем та прикрасьте зеленню.

Смачного!

До слова: ловіть солодку добірку десертів на День Валентина.

Джерело матеріала
loader
loader