![В Україні раніше не було супів: що було замість них у традиційній українській кухні](https://thumbor.my.ua/6mtO93dIyBNY0TDIrIOxiJjpk8U=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F02ee8295af1125a407d30cc167925d1f.jpg)
В Україні раніше не було супів: що було замість них у традиційній українській кухні
Відомий кулінар поділився роликом у мережі. Чому в українській кухні ніколи не було супів – розповідає 24 Канал з посиланням на соцмережі Євгена Клопотенка.
То чи справді в Україні не було супів
Євген Клопотенко зазначає, що і справді в українській кухні в давнину не було супів. Причиною цього є те, що слово "суп" прийшло до української мови з французької не так давно.
Ми ніколи не їли супів. Це французьке слово, яке прийшло до нас, скоріш за все, разом із Радянським Союзом,
– зазначає Клопотенко.
Тобто в українській традиції м'ясний, грибний чи будь-який інший відвар з овочами або крупами зазвичай називали юшкою. Рибний відвар – ухою. Відвар з капусти – капусняк, а на буряку – борщ.
Клопотенко розповідає про супи в українській кухні: дивіться відео
Аби називати страви по-автентичному, Клопотенко радить не вживати слово суп, а казати, наприклад: "Я сьогодні зварю гречану юшку".
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)