Банановий пиріг із карамельною основою: суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептом
Банановий пиріг із карамельною основою: суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептом

Банановий пиріг із карамельною основою: суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептом

У цьому рецепті ніжний банановий смак поєднується із солодкою карамеллю.

Секретами приготування цього десерту на своєму Ютуб-каналі поділився шеф-кухар колумбійського походження та суддя проекту "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво.

Щоб отримати ідеальний банановий пиріг, підготуйте такі інгредієнти: для карамелі знадобиться 50 г цукру, 1 ст. л. води, 1 ст. л. кип'ятку. Для тіста - 2 яйця, 60 г цукру, 5 г ванільного цукру, 100 г борошна, 2 г розпушувача, 70 г розтопленого вершкового масла, 2 банани.

Спосіб приготування пирога

Спочатку готуємо карамель. У сотейник ставимо 50 г цукру та 1 ст. л. води. Нагріваємо на середньому вогні, поки цукор не розчиниться й не почне карамелізуватися. Коли карамель стане золотистою, додаємо 1 ст. л. окропу, обережно помішуємо, щоб розчинити всі кристали. Готову карамель виливаємо на дно форми для випікання.

У окремій мисці збиваємо 2 яйця з 80 г цукру та ванільним цукром до світло-жовтого кольору. Потім додаємо 100 г борошна та 10 г розпушувача і ретельно перемішуємо. Додаємо 70 г розтопленого вершкового масла і знову все добре змішуємо.

Банани очищаємо від шкірки. Викладаємо їх на карамель у формі так, щоб вони повністю покрили дно. Заливаємо тісто поверх бананів і вирівнюємо його.

Ставимо форму в розігріту до 180° С духовку і випікаємо пиріг протягом 30 хвилин. Після того, як пиріг охолоне, обережно перевертаємо його на тарілку, щоб карамель була зверху.

Цей банановий пиріг стане чудовим доповненням до вашого сніданку чи вечірнього чаювання. Легкий, смачний та ароматний — він ідеально підходить для всієї родини!

Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

Джерело матеріала
loader
loader