Запечені овочі стануть вашою улюбленою стравою: простий маринад від української нутриціологині
Запечені овочі стануть вашою улюбленою стравою: простий маринад від української нутриціологині

Запечені овочі стануть вашою улюбленою стравою: простий маринад від української нутриціологині

Українська нутриціологиня Дар'я Нечай поділилася у Instagram чудовим рецептом маринаду для запечених овочів, який зробить їх неймовірно смачними! Підходить для будь-яких овочів, включаючи капусту, моркву, цибулю, цвітну капусту, броколі, перець та кабачки з грибами.

Ви можете експериментувати з овочами, залежно від сезону. Наприклад, влітку можна додати в маринад трохи свіжих трав або навіть замінити лимонний сік апельсиновим для більш солодкої ноти.

Якщо ви хочете зробити страву ситнішою, можна додати в маринад трохи меду або яблучного оцту для солодкувато-кислої нотки – це додасть глибини смаку, і ви отримаєте не тільки корисну, але і оригінальну страву.

Ось що потрібно для маринаду:

  • 4 ч. л. рослинної олії (можна збільшити за кількістю овочів)
  • 2 ч. л. соєвого соусу
  • Сушені спеції за смаком: паприка, часник, базилік, орегано, чебрець
  • 0,5 ч.л. гірчиці у зернах
  • Сік 1/4 лимона

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти та залийте ними нарізані овочі. Залишіть на 10 хвилин.
  2. Випікати при 200°C протягом 15 хвилин|мінути|.

Дарина запевняє, що виходить просто приголомшливо!

Спробуйте приготувати сирні деруни з ковбасою і зеленню: ідеальне блюдо для вечері, рецепт

Крім того, Знай.ua повідомляв про Масляну-2025: рецепт млинців на пиві, ароматне частування для веселого свята

Джерело матеріала
loader
loader