/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fba4b4492e0856113eb8c462b2bd1f2f5.jpg)
Великодня шинка має бути найсмачніша: дізнайтеся ідеальні пропорції маринаду
Важливо не просто її приготувати, а зробити це так, щоб кожен шматочок танув у роті, інформує 24 Канал. Секрет ідеальної шинки – у правильному маринуванні.
Як приготувати ідеальну шинку
Для отримання соковитої та ароматної шинки вирішальним є правильний час маринування. Перш за все, пам'ятайте – цей процес вимагає терпіння. Оптимальний час маринування шинки становить від 4 – 6 годин мінімум, 12 – 24 години для ідеального результату.
Маринування протягом щонайменше 4 годин дозволить ароматам поступово проникнути в м’ясо. Однак для досягнення найкращих результатів залиште шинку в маринаді на ніч або навіть на 24 години. Більш тривалий час дозволить ароматам проникнути глибше та ще більше розм’якшить м’ясо.
Також за бажанням ви можете поекспериментувати з додатковими інгредієнтами, які можуть надати унікальний характер страву.
Ось кілька пікантних додатків:
– зелень: базилік, чебрець або шавлія;
– спеції: копчена паприка, кмин або ялівець;
– фруктовий смак: апельсиновий сік, тертий імбир або абрикосове варення
– алкоголь: біле вино, бренді або віскі.
Рецепт шинки
- Час: 7 годин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 3 кілограми свинячої шинки;
Для маринаду:
– 180 грамів маринованої солі;
– 2 літри води;
– 6 зубчиків часнику;
– 0,5 чайної ложки запашного перцю;
– 1 чайна ложка чорного перцю;
– кілька лаврових листків;
– гілочка розмарину.
Приготування:
- Подрібнений часник разом з іншими інгредієнтами викладіть у каструлю.
- Додайте трохи води, щоб рідина покрила всі компоненти, і варіть на повільному вогні приблизно 10 хвилин.
- Коли бульйон охолоне, помістіть у нього м’ясо й залиште маринуватися щонайменше на 24 години.
- Вийміть м’ясо з маринаду, обгорніть марлею, щоб воно не обвітрювалося, стягніть джгутом з натуральної мішковини й повісьте на гаки для копчення.
- Шинку необхідно коптити протягом 5 – 6 годин за температури приблизно 55 – 60 градусів.
- Якщо коптильні немає, шинку можна запекти в духовці. Для цього загорніть м’ясо у два шари фольги, зробивши кілька проколів для виходу пари.
- Запікайте при температурі 130 – 140 градусів протягом 3,5 – 4 годин, після чого розгорніть фольгу й допікайте ще 30 – 40 хвилин при 180 градусах.
Обов'язково приготуйте на свято: простий рецептяєчногосалату.
