Великодня шинка має бути найсмачніша: дізнайтеся ідеальні пропорції маринаду
Великодня шинка має бути найсмачніша: дізнайтеся ідеальні пропорції маринаду

Великодня шинка має бути найсмачніша: дізнайтеся ідеальні пропорції маринаду

Важливо не просто її приготувати, а зробити це так, щоб кожен шматочок танув у роті, інформує 24 Канал. Секрет ідеальної шинки – у правильному маринуванні.

Як приготувати ідеальну шинку

Для отримання соковитої та ароматної шинки вирішальним є правильний час маринування. Перш за все, пам'ятайте – цей процес вимагає терпіння. Оптимальний час маринування шинки становить від 4 – 6 годин мінімум, 12 – 24 години для ідеального результату.

Маринування протягом щонайменше 4 годин дозволить ароматам поступово проникнути в м’ясо. Однак для досягнення найкращих результатів залиште шинку в маринаді на ніч або навіть на 24 години. Більш тривалий час дозволить ароматам проникнути глибше та ще більше розм’якшить м’ясо.

Також за бажанням ви можете поекспериментувати з додатковими інгредієнтами, які можуть надати унікальний характер страву.

Ось кілька пікантних додатків:
– зелень: базилік, чебрець або шавлія;
– спеції: копчена паприка, кмин або ялівець;
– фруктовий смак: апельсиновий сік, тертий імбир або абрикосове варення
– алкоголь: біле вино, бренді або віскі.

Рецепт шинки

  • Час: 7 годин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 3 кілограми свинячої шинки;
Для маринаду:
– 180 грамів маринованої солі;
– 2 літри води;
– 6 зубчиків часнику;
– 0,5 чайної ложки запашного перцю;
– 1 чайна ложка чорного перцю;
– кілька лаврових листків;
– гілочка розмарину.

Приготування:

  1. Подрібнений часник разом з іншими інгредієнтами викладіть у каструлю.
  2. Додайте трохи води, щоб рідина покрила всі компоненти, і варіть на повільному вогні приблизно 10 хвилин.
  3. Коли бульйон охолоне, помістіть у нього м’ясо й залиште маринуватися щонайменше на 24 години.
  4. Вийміть м’ясо з маринаду, обгорніть марлею, щоб воно не обвітрювалося, стягніть джгутом з натуральної мішковини й повісьте на гаки для копчення.
  5. Шинку необхідно коптити протягом 5 – 6 годин за температури приблизно 55 – 60 градусів.
  6. Якщо коптильні немає, шинку можна запекти в духовці. Для цього загорніть м’ясо у два шари фольги, зробивши кілька проколів для виходу пари.
  7. Запікайте при температурі 130 – 140 градусів протягом 3,5 – 4 годин, після чого розгорніть фольгу й допікайте ще 30 – 40 хвилин при 180 градусах.

Обов'язково приготуйте на свято: простий рецептяєчногосалату.

Теги по теме
Пасха
Источник материала
loader
loader