/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F4fe3fd575b2570a7fe49cfbd8feb8837.jpg)
Впораєтеся за три хвилини: як приготувати соус песто з базиліку
З магазинним соусом не зрівняти
Соус песто — це класичний італійський соус, який завоював популярність у всьому світі завдяки своєму ароматному смаку та універсальності. Він готується з базиліку, часнику, оливкової олії, кедрових горішків і пармезану, що робить його неймовірно смачним доповненням до багатьох страв.
Песто відмінно підходить до пасти, додається до піци, використовують як маринад для м’яса або риби, а також як соус для овочів чи бутербродів. Це ідеальний спосіб додати стравам свіжості, аромату і середземноморського колориту. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "viktoria.panasiuk".
Як приготувати соус песто
Інгредієнти:
- 50 г базиліка;
- 80 г кеш'ю;
- 3 зубчики часнику;
- 100 мл оливкової олії (можна більше, регулюємо консистенцію за бажанням);
- 100 г пармезану;
- сіль, перець за смаком;
Спосіб приготування:
1.Базилік помити, викласти у блендер.
2.Додати горіхи, часник та перебити.
3.Додати тертий сир, олію та ще раз перебити.
