/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa9069a928561690ff58f0f8fc1959ba6.jpg)
Склянка кефіру і яйце – а результат як в ресторані: простий торт, за який цілують руки
Цей десерт оцінить кожна українська господиня. Навіть коли часу обмаль, ви можете створити шедевр з найпростіших інгредієнтів, розповідає 24 Канал з посиланням на ютуб "Савківчанка".
Рецепт простого торта
- Час: 1 година + просочування
- Порцій: 8
Інгредієнти:
– 1 яйце;
– 1 склянка кефіру;
– 1 склянка цукру;
– 1 чайна ложка какао;
– 1 чайна ложка соди;
– 1 терте яблуко;
– 2 склянки борошна.
Для крему:
– 2 склянки сметани;
– 1 склянка цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Розбийте яйце в глибоку миску, налийте кефір, додайте соду та перемішайте до початку реакції.
- Додайте цукор, какао, натерте яблуко і ретельно перемішайте. Поступово додайте просіяне борошно, вимішуючи тісто до консистенції густої сметани.
- Змастіть форму для випікання олією та вилийте тісто. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 – 40 хвилин.
- Перевірте готовність дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути та розріжте на три коржі. Збийте сметану з цукром і ванільним цукром до загустіння.
- Рясно змастіть коржі сметанним кремом, включаючи боки та верх.
- За бажанням, прикрасьте боки торта подрібненим печивом, а верх – натертим шоколадом.
- Залиште торт у холодильнику на 2 – 3 години для просочення.
Смачного!
Вони прославивили Волинь: як приготувати знамениті токмачі.

